Ministrul Tudorel Toader anunţă reprogramarea pentru 9 mai a audierii din Parlament referitoare la Raportul GRECO

Ministrul Tudorel Toader anunţă reprogramarea pentru 9 mai a audierii din Parlament referitoare la Raportul GRECO

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că audierea sa în Parlament pe tema Raportului GRECO, care ar fi trebuit să aibă loc joi, a fost reprogramată pentru data de 9 mai.

"În cursul zilei de ieri, la orele 17,10, am fost anunţat telefonic de reprogramarea audierii referitoare la Raportul GRECO! Pe aceeaşi temă, am confirmat participarea la audierea din data de 09.05.2018, la orele 10,00!", a scris ministrul Toader, joi, pe Facebook.

Miercuri, ministrul Justiţiei preciza pentru AGERPRES că, până la momentul când a postat anunţul pentru confirmarea participării la dezbaterea de joi, nu primise o adresă de replanificare a invitaţiei.

Viceliderul grupului PNL, Eugen Pîrvulescu, arăta miercuri după-amiază că amânarea audierii a fost propusă de liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, care a motivat că joi, 3 mai, ministrul Tudorel Toader participă la şedinţa de guvern.

Pe 11 aprilie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, declara că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea 'Ora Guvernului' la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

GRECO se declara profund îngrijorat de anumite aspecte ale Legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor, ale Legii privind organizarea sistemului judiciar şi ale Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii adoptate recent de Parlamentul României, precum şi de proiectele de amendamente la legislaţia penală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...