Ministrul turc de externe a participat la un miting în orașul francez Metz, cu permisiunea autorităților franceze

Ministrul turc de externe a participat la un miting în orașul francez Metz, cu permisiunea autorităților franceze

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a participat duminică la un miting al comunității turce în orașul francez Metz, manifestație autorizată de autoritățile franceze, care nu au urmat exemplul celor olandeze, relatează agențiile internaționale de presă.

Mitingul de la Metz la care a participat șeful diplomației turce a fost organizat de o asociație locală a comunității turce și face parte din seria de manifestări similare din alte state europene prin care simpatizanții președintelui Recep Tayyip Erdogan își manifestă susținerea față de reforma constituțională a acestuia, care îi va consolida atribuțiile.

Mai mulți politicieni francezi de dreapta au criticat autoritățile pentru că au permis desfășurarea acelui miting, ei considerând că Franța ar fi trebuit să procedeze la fel ca Germania sau Olanda și să împiedice desfășurarea lor.

În replică, ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat că manifestația de la Metz a fost autorizată pentru că 'Franța este un stat de drept' și 'în absența unei amenințări confirmate asupra ordinii publice, nu a existat niciun motiv să se interzică această reuniune'.

Anterior, într-o nouă intervenție după ce autoritățile din Olanda nu au permis desfășurarea unor astfel de manifestări, interzicând avionului la bordul căruia se afla Cavusoglu să aterizeze la Rotterdam și au expulzat-o de asemenea pe ministrul turc al familiei, Betul Sayan Kaya , președintele Erdogan a spus că Olanda 'va plăti prețul' și a acuzat din nou această țară de 'fascism' .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski