Ministrul ucrainean al apărării avertizează că Rusia va introduce legea marțială și va închide granițele

Ministrul ucrainean al apărării avertizează că Rusia va introduce legea marțială și va închide granițele

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Renznikov, susţine că Rusia se pregătește să introducă legea marțială la începutul lunii ianuarie a anului viitor și intenționează să închidă granițele pentru bărbații ruşi.

De la începutul invaziei în Ucraina zeci de mii de ruși au luat calea exilului/ FOTO: Profimedia

„Aș dori să mă adresez ruşilor cu obligaţii militare. În primul rând este vorba despre locuitorii marilor orașe. Știu sigur că mai aveți aproximativ o săptămână pentru a face măcar o alegere.

La începutul lunii ianuarie, autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, iar apoi vor declara legea marțială” – a declarat Reznikov, într-un mesaj difuzat vineri seară. Potrivit ministrului, după introducerea legii marțiale în Federația Rusă, autorităţile statului agresor vor începe un nou val de mobilizare. Reznikov a remarcat că, în Belarus, de asemenea, se vor închide granițele pentru bărbații de vârstă militară. „Nu vă cer să mă credeţi pe cuvânt, vreau să vă puneţi o singură întrebare și să răspundeţi sincer: când veţi pleca la război, unde puteţi muri sau deveni schilod pe viață, pentru ce veţi lupta mai exact?” – a adăugat ministrul ucrainean al apărării.

Având în vedere nivelul pierderilor suferite în Ucraina, armata rusă și-a pierdut puterea și va avea nevoie de cel puțin cinci ani pentru a-și reveni, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, potrivit Ukrainska Pravda.

„Potrivit serviciilor de informații ale NATO, rușii au pierderi uriașe de tancuri, artilerie, transportoare blindate de trupe și soldați”, a declarat Reznikov”, citează Al Jazeera.

„Forțele armate regulate ale Federației Ruse ar putea fi refăcute cel mai devreme în cinci ani, poate nu înainte de 10 ani”, a spus el, adăugând că același lucru este valabil și pentru stocurile de rachete ale Rusiei.

Reznikov a ținut, de asemenea, să precizeze că acest ultim val de recrutare „îi privește pe locuitorii marilor orașe rusești”. Moscova și Sankt-Petersburg au fost în mare parte ferite de campania de mobilizare a Kremlinului, în timp ce minoritățile etnice din alte regiuni ale Rusiei s-au dovedit a fi convocate în mod disproporționat.

Tot vineri, Kirilo Budanov, șeful Direcției de informații militare din Ucraina, a declarat într-un interviu acordat BBC că Rusia plănuiește un nou val de mobilizare începând cu 5 ianuarie.

Rusia a pierdut peste 100.000 de soldați în războiul său împotriva Ucrainei, potrivit ultimelor cifre ale Statului Major General al Forțelor Armate ucrainene.

Suferind înfrângeri pe câmpul de luptă, Rusia a fost nevoită să se bazeze inclusiv pe mercenarii privați ai Grupului Wager, pentru a-și întări forțele. Grupul recrutează soldați din rândul închisorilor rusești.

Vladimir Putin a declarat pe 21 septembrie o „mobilizare parțială”, cu scopul de a atrage aproape 300.000 de noi soldați în armata rusă.

La momentul respectiv, Putin a declarat că vor fi înrolați doar cei cu vârsta de până la 35 de ani, cu experiență militară sau cu o pregătire în domeniul militar. Mobilizarea parțială presupunea că doar anumiți rezerviști ar putea fi chemați la război.

Cu toate acestea, după anunț, bărbații mai în vârstă, fără experiență militară, studenții și persoanele cu dizabilități au început să primească notificări de recrutare. Peste 700.000 de persoane au fugit din Rusia în urma anunțului.

Ulterior, Putin a susținut că această mobilizare parțială s-a încheiat în octombrie, însă mobilizarea sub acoperire în Rusia a continuat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!