Ministrul ucrainean al Apărării: Ucraina a trecut de cel mai rău scenariu al invaziei rusești

Ministrul ucrainean al Apărării: Ucraina a trecut de cel mai rău scenariu al invaziei rusești

Ministrul ucrainean al Apărării afirmă că țara sa a trecut de cel mai rău scenariu al invaziei declanșate de Vladimir Putin la sfârșitul lunii februarie, relatează CNN .

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al AparariiFoto: Volodymyr Tarasov / Avalon / Profimedia

„Suntem într-un stadiu de stabilizare al tuturor fronturilor de pe câmpul de luptă cu mici deplasări ale unităților și am creat numeroase descurajări” pentru forțele de invazie, a declarat Reznikov într-un interviu acordat televiziunii americane.

El a mai spus că crede că Ucraina este în pragul unui „nou stadiu” al războiului prin demararea unei contra-ofensive într-o altă direcție.

Ministrul ucrainean al Apărării a spus că instalarea unui „sindrom al oboselii” față de războiul din Ucraina în rândul comunității internaționale reprezintă cel mai mare pericol pentru țara sa.

Declarațiile lui Oleksii Reznikov vin în contextul în care agenția de presă Reuters scrie că Statele Unite s-ar pregăti să anunțe un nou pachet de asistență militară pentru Kiev în valoare de 3 miliarde de dolari, cel mai mare de până acum.


SUA au oferit până acum Ucrainei ajutoare militare în valoare totală de 10,6 miliarde de dolari de la declanșarea războiului de către Vladimir Putin în data de 24 februarie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani