Ministrul ungar de externe respinge declarațiile lui Bill Clinton referitoare la ''putinizarea'' Ungariei

Ministrul ungar de externe respinge declarațiile lui Bill Clinton referitoare la ''putinizarea'' Ungariei

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a respins declarațiile fostului președinte american Bill Clinton care a afirmat la sfârșitul săptămânii trecute că țări precum Ungaria au obosit de democrație și construiesc un regim autoritar, multe ca Rusia lui Vladimir Putin, relatează marți agenția MTI.

''Nimeni, nici chiar Clinton, nu-i poate jigni pe unguri'', care au luptat pentru libertatea lor, cu zeci de mii care și-au sacrificat viețile, a declarat Szijjarto marți agenției MTI. A înjosi lupta pentru libertate a ungurilor în acest mod este inacceptabil, a declarat Szijjarto, adăugând că Bill Clinton știe foarte bine că ungurii au decis în cadrul unor alegeri democratice în legătură cu viitorul țării lor.

''S-ar putea ca lui Bill Clinton să nu-i placă decizia poporului ungar, dar acesta nu este un motiv de a-l insulta'', a afirmat ministrul ungar.

Site-ul index.hu a relatat luni că, în cadrul unei acțiuni de campanie pentru soția sa la College of New Jersey vinerea trecută, Bill Clinton s-a referit la Ungaria și la Polonia ca la ''două țări care nu ar fi fost libere dacă nu ar fi fost SUA''. El a adăugat că ungurii au decis acum că democrația este ''mult prea problematică'' și că doresc o conducere în stilul lui Putin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...