Ministrul Vela anunţă adoptarea a cinci animale care au fost în serviciul public

Ministrul Vela anunţă adoptarea a cinci animale care au fost în serviciul public

Ministrul de interne Marcel Vela a anunţat duminică adoptarea a cinci animale de pe site-ul în care sunt prezentate animalele de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România, care pot fi adoptate ca urmare a Legii 217 din 14 noiembrie 2019.

"Cu un deosebit respect pentru toate necuvântătoarele, alături de colegii mei, am promovat legea 217/14 noiembrie 2019 privind întreţinerea animalelor de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România. Aceasta a fost promulgată de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis pe 13 noiembrie 2019. În baza acestei legi, eroii noştri îşi pot petrece anii de pensie alături de persoanele interesate, care le pot iubi necondiţionat, dacă acestea nu au fost deja păstrate de către instructorii sau conductorii lor, cei alături de care au crescut. Mai mult decât atât, pentru a avea o situaţie clară, am dispus colegilor din MAI să realizeze un site unde să fie prezentate toate animalele care pot fi adoptate. La câteva luni de la lansarea acestei iniţiative, sunt fericit să vă anunţ că cinci animale au fost deja adoptate şi le mulţumesc din suflet acelor oameni care au făcut acest gest", a precizat Marcel Vela pe Facebook.

El le-a prezentat apoi pe cele cinci animale adoptate - trei cai şi doi câini - alături de o listă în care sunt prezentate alte trei animale "în curs de adopţie".

"Nu trebuie să uităm nicio clipă de aceşti eroi necuvântători, care dau dovadă de cea mai pură expresie a camaraderiei. Esenţa loialităţii a fost pusă cu siguranţă în rândul animalelor. Pentru ele nu contează cine eşti, ce statut social ai, dacă trăieşti modest sau nu. Pentru ele tu reprezinţi tot universul, de aceea îţi oferă totul şi, spre deosebire de noi oamenii, nu aşteaptă nimic în schimb, poate doar timpul şi afecţiunea noastră", a mai spus Marcel Vela. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...