Minora abuzată sexual de directorul CSS Dinamo a povestit totul într-un jurnal

Minora abuzată sexual de directorul CSS Dinamo a povestit totul într-un jurnal

Atleta abuzată sexual de Constantin Cristinel Iacoban, directorul Clubului Sportiv Școlar Dinamo, a povestit tot ce i s-a întâmplat în jurnal.

Constantin Iacoban

Antrenorul de atletism Constantin Cristinel Iacoban, director al Clubului Sportiv Școlar Dinamo București , a fost reținut după ce ar fi agresat sexual fete pe care le antrena. Conform anchetatorilor, el le-ar fi atins în zone intime, sub pretextul că le face masaj de recuperare.

Un astfel de episod s-ar fi petrecut în noiembrie 2021 cu o minoră de 15 ani. La vremea respectivă, copila nu a îndrăznit să spună nimănui ce i s-a întâmplat, însă a scris într-un jurnal cum s-a întins pe masă și cum bărbatul a folosit-o sexual. Recent, a observat că o colegă de-a sa, de 13 ani, are parte de același tratament, scrie Gazeta Sporturilor.

Așa se explică faptul că în comunicatul Parchetului se indică o dată precisă a agresiunii. „În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul săvârșirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol“.

După doi ani, fata și-a făcut curaj și a arătat părinților jurnalul unde a descris abuzul sexual. Părinții au înmărmurit de șoc. Imediat, furia i-a făcut să-l confrunte pe antrenorul Iacoban. Acesta, însă, i-a amenințat cu un proces de defăimare. „Va fi cuvântul ei contra cuvântului meu“.

În același timp, părinții fetei abuzate au cerut transferul acesteia de la Dinamo. „La finalul anului trecut am primit o cerere de transfer de la o sportivă de la CSS Dinamo către Olimpia. N-a motivat-o însă printr-un abuz. Din câte știu, cererea a fost aprobată“, a explicat pentru Gazeta Sporturilor Anișoara Cușmir.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante