Minorii sub 16 ani pot pleca singuri în spațiul Schengen

Minorii sub 16 ani pot pleca singuri în spațiul Schengen

Tinerii care au împlinit 16 ani și au domiciliul în străinătate pot ieși neînsoțiți din țară fără să mai prezinte acordul părinților. Cel puțin așa prevede o modificare legislativă care a fost publicată recent în Monitorul Oficial.

Foto Arhiva Adevarul

Mai precis, conform reglementării, în prezent pot călători în străinătate neînsoţiţi „cetăţenii români minori care au împlinit vârsta de 16 ani, cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali” (pentru a merge în vizită la rude, pentru studii sau pentru a participa la concursuri oficiale, sau pentru un tratament medical - n.r.), dar și „cetăţenii români minori care au împlinit vârsta de 16 ani şi care au domiciliul sau reşedinţa stabilită în ţara de destinaţie, fără acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali”. În plus, pot pleca din țară fără un acord al părinților minorii care sunt căsătoriți conform legii.

De precizat că minorii pot trece granița numai dacă se află în posesia unui pașaport sau a unei cărţi de identitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990