Mirabela Amarandei: Directorii care nu promovează concursul vor reveni pe catedra rezervată

Mirabela Amarandei: Directorii care nu promovează concursul vor reveni pe catedra rezervată

Actualii directori de unități de învățământ care nu promovează concursul vor reveni, în vacanța intersemestrială, pe catedra care le-a fost rezervată, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei.

"Actualii directori de unități de învățământ care nu promovează concursul revin, în vacanța intersemestrială, pe catedra care le-a fost rezervată. Mișcarea de personal va avea loc în vacanța intersemestrială pentru a asigura în același timp, pe de o parte, continuitatea actului de predare la clasă, iar, pe de altă parte, instalarea celor care au câștigat concursul sau delegarea", a explicat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acesteia, în situația în care în urma concursului rămân funcții de directori sau directori adjunct vacante acestea vor fi ocupate fie prin detașare în interesul învățământului, fie prin delegarea atribuțiilor, potrivit articolului 24 din metodologia de organizare a concursului.

Metodologia de organizare a concursului prevede că numirea se face la propunerea consiliului profesoral, cu avizul consiliului de administrație.

Un număr de 7.197 de candidați au fost admiși în urma probei scrise a concursului.

Proba interviului și evaluarea CV-ului se desfășoară în perioada 17 octombrie — 17 noiembrie la nivelul comisiilor județene de concurs. Afișarea rezultatelor este programată în data de 18 noiembrie.

Contestațiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21 — 23 noiembrie. Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie — 9 decembrie. Sunt declarați "admiși" candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 pentru fiecare probă.

Ultima etapă a concursului — validarea în consiliul de administrație al inspectoratului școlar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister — este programată în data de 16 decembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii