Miracol de Crăciun în Anglia. O cățelușă dispărută în urmă cu 7 ani a fost găsită supraviețuind într-o pădure

Miracol de Crăciun în Anglia. O cățelușă dispărută în urmă cu 7 ani a fost găsită supraviețuind într-o pădure

O cățelușă de 12 ani dispărută din 2017 a fost găsită și salvată de o fundație pentru animale zilele acestea.

Cățeulușa Rose așteaptă să fie adoptată FOTO facebook.com/lostdogrecoveryuksouth

Voluntarii organizației non-profit Lost Dog Recovery UK South au anunțat pe Facebook că cineva le-a spus în noiembrie despre o cățelușă neagră care alerga pe șosea, în apropierea localității Crawley Down, din West Sussex, Anglia.

"Au oprit traficul, au lăsat câinele să dispară în pădure și s-au întors să îi lase mâncare", a scris organizația într-o postare pe rețelele de socializare la 11 decembrie, citată de CNN .

Persoana care a dat informația a întrebat în jur despre câine, un terrier Patterdale, și a aflat că localnicii erau familiarizați cu ea și o hrăneau uneori, conform postării.

Realizând că ar putea fi doar o situație de 'câine rătăcit', persoana respectivă s-a dus cu o cameră și a lăsat de mâncare, până când se puteau obține mai multe informații, a declarat organizația non-profit.

Camera a surprins cățelușa plimbându-se în apropiere de câteva ori, iar în a treia zi părea să aștepte ca grupul de salvare să îi aducă cina.

Lost Dog Recovery UK South a aflat de la localnici că patrupedul era "într-o stare bună, hrănit și îngrijit", dar s-ar fi putea să rătăcească de aproximativ zece ani - o estimare pe care salvatorii au aflat ulterior că nu era precisă.

Organizația a stabilit o rutină de hrănire pentru cățelușă pe parcursul unei săptămâni, iar în timpul vizitelor zilnice pentru mese s-a observat că aceasta avea sprâncenele și botul încărunțite, confirmând faptul că era în vârstă

Pe 9 decembrie, voluntarii au lăsat o cușcă pentru câine împreună cu o masă tentantă: un pui dezosat la cuptor. "Știam că micuța rătăcită are pretenții, așa că am descoperit ce-i place", a declarat organizația non-profit.

Cățelușa a ajuns la cușcă în acea noapte. "Privind peste umăr de multe ori și luând lucrurile încet și sigur, a intrat în capcană, a călcat cu grijă pe placă și a declanșat ușa", se arată în postarea de pe Facebook.

"A fost șocată și speriată, dar foarte blândă", au spus reprezentanții organizației.

Prin intermediul microcipului, au descoperit că numele său este Rose și că a dispărut în martie 2017, la 24 de ore după ce a fost adoptată.

Prin investigații suplimentare, organizația de salvare a aflat că Rose a fost văzută în primele 10 zile de la dispariție, dar urma ei s-a pierdut ulterior.

"Chiar dacă nu vom ști niciodată când s-a stabilit exact în Crawley Down, ceea ce știm acum este că se află în sfârșit în siguranță și nu își va petrece restul anilor descurcându-se singură în frig și ploaie", se arată în postarea de pe rețelele de socializare.

Foștii stăpâni ai lui Rose au fost contactați, dar aceștia se mutaseră, împrejurările s-au schimbat și nu mai puteau avea grijă de ea, conform Lost Dog Recovery UK South.

"Sunt încântați că este în siguranță și nevătămată și, desigur, triști că nu o pot lua înapoi", se arată în postarea de pe Facebook.

Într-o actualizare la 18 decembrie, organizația a menționat că Rose primește îngrijire la Last Chance Animal Rescue din Edenbridge, un oraș din Kent, Anglia.

Organizația a precizat că a primit multe cereri de adopție pentru Rose și a recomandat celor interesați să o primească în casă să contacteze Last Chance Animal Rescue.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene