Mircea Abrudean, numit secretar general al Guvernului. Trei săptămâni a fost ținut în șah liberalul

Mircea Abrudean, numit secretar general al Guvernului. Trei săptămâni a fost ținut în șah liberalul

Premierul României a cedat până la urmă și l-a numit pe fostul șef al Cancelariei lui Nicolae Ciucă în funcția de secretar general al Guvernului, decizia fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Mircea Abrudean (centru) devine un membru important al Guvernului FOTO gov.ro

În Monitorul Oficial apare, luni seară, pe de-o parte, decizia de eliberare a lui Mircea Abrudean din funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului şi pe de altă parte decizia de numire a sa în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Ambele decizii au fost semnate de premierul Marcel Ciolacu.

PNL a decis, la rotativă, cu 68 de voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă" ca pe lista pentru echipa Ciolacu să se regăsească şi Mircea Abrudean, pentru funcţia de secretar general al Guvernului.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi cel al PSD, premierul Marcel Ciolacu, au avut mai multe runde de discuţii pe tema numirii acestuia, iar luni decizia a fost luată.

Asigurarea privind numirea

În 22 iunie, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara că existau toate avizele necesare pentru numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului şi preciza că se va găsi o soluţie în acest sens. Cu trei zile înainte, în spațiul public apărea primul scandal al Guvernului Ciolacu, legat de refuzul social-democratului de a-l numir pe Abrudean.

Refuzul PSD de a-l numi pe colegul nostru, Mircea Abrudean, în poziția de Secretar General al Guvernului, reprezintă o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre. În condițiile în care un ministru falimentar ca dl Câciu a putut fi “reciclat” în portofoliul Fondurilor Europene după ce a îngropat Finanțele României, Mircea Abrudean, un profesionist, trebuie numit urgent în funcția de Secretar General al acestui guvern. Domnule PM Marcel Ciolacu, așteptăm semnătura dumneavoastră mâine dimineață, la prima oră. Gentlemanii își țin mereu cuvântul, chiar și în politică", scria deputatul Pavel Popescu, primul care a recunoscut public conflictul existent.

Miza numirii unui om la şefia Secretariatului General al Guvernului are legătură și cu viitoare agenție care va controla companiile cu capital de stat, potrivit unor surse politice. Șefii acestei agenții vor fi numiți de premier la propunerea secretarului general al Guvernului. De asemenea, şeful SGG este cel care dirijează activitățile de organizare şi fluxul de documente de la nivelul Guvernului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?