Mircea Aron: Numărul dosarelor din instanțe scade pentru că se așează relațiile sociale

Mircea Aron: Numărul dosarelor din instanțe scade pentru că se așează relațiile sociale

Președintele CSM, judecătorul Mircea Aron, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Cluj, că numărul dosarelor noi înregistrate la instanțe este în scădere în toată țara, în special datorită faptului că s-au așezat relațiile sociale dintre români.

'Am o explicație sociologică. Relațiile sociale se așează, relațiile sociale de după 90 abia acum sunt așezate. Au fost foarte multe legi în domeniul proprietății, care n-au fost tocmai coerente, au generat de foarte multe ori procese, foarte multe procese', a spus Mircea Aron.

El a adăugat că, totuși, încărcătura de dosare pe un judecător este încă foarte mare în România.

'Încă sunt multe dosare, dar numărul lor este în scădere și e în scădere în toată țara. În opinia mea, țara a devenit, și din acest punct de vedere, o țară stabilă și asta va face să crească în continuare și calitatea modului în care se soluționează. (...) Dar dacă te duci în Germania sau în altă țară care are un raport asemănător de judecători pe cap de locuitor, la ei o să găsești pe lista de ședință două dosare', a mai spus Mircea Aron.

Președintele CSM, Mircea Aron, a participat, miercuri, la bilanțul Curții de Apel Cluj pe 2015, alături de membrii CSM Nicolae Horațius Dumbravă, Adrian Bordea, Marius Badea Tudose, Alexandru Șerban și de secretarul de stat din Ministerul Justiției, Florin Aurel Moțiu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...