Mircea Aron: Numărul dosarelor din instanțe scade pentru că se așează relațiile sociale

Mircea Aron: Numărul dosarelor din instanțe scade pentru că se așează relațiile sociale

Președintele CSM, judecătorul Mircea Aron, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Cluj, că numărul dosarelor noi înregistrate la instanțe este în scădere în toată țara, în special datorită faptului că s-au așezat relațiile sociale dintre români.

'Am o explicație sociologică. Relațiile sociale se așează, relațiile sociale de după 90 abia acum sunt așezate. Au fost foarte multe legi în domeniul proprietății, care n-au fost tocmai coerente, au generat de foarte multe ori procese, foarte multe procese', a spus Mircea Aron.

El a adăugat că, totuși, încărcătura de dosare pe un judecător este încă foarte mare în România.

'Încă sunt multe dosare, dar numărul lor este în scădere și e în scădere în toată țara. În opinia mea, țara a devenit, și din acest punct de vedere, o țară stabilă și asta va face să crească în continuare și calitatea modului în care se soluționează. (...) Dar dacă te duci în Germania sau în altă țară care are un raport asemănător de judecători pe cap de locuitor, la ei o să găsești pe lista de ședință două dosare', a mai spus Mircea Aron.

Președintele CSM, Mircea Aron, a participat, miercuri, la bilanțul Curții de Apel Cluj pe 2015, alături de membrii CSM Nicolae Horațius Dumbravă, Adrian Bordea, Marius Badea Tudose, Alexandru Șerban și de secretarul de stat din Ministerul Justiției, Florin Aurel Moțiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…