Mircea Băsescu, 4 ani cu EXECUTARE! Sentința este DEFINITIVĂ

Mircea Băsescu, 4 ani cu EXECUTARE! Sentința este DEFINITIVĂ

Fratele lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul de trafic de influență. Marian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Instanța a dispus și confiscarea sumei de 265.000 de euro de la cei doi. Sentința este definitivă.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna ianuarie a acestui an, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă, însă decizia de atunci nu a fost definitivă. Sentința a fost atacată, iar azi magistrații Curții de Apel Constanța au menținut sentința din prima instanță.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...