Mircea Hava: Nu am emoții legate de ancheta DNA cu privire la contractul cu Coral Impex

Mircea Hava: Nu am emoții legate de ancheta DNA cu privire la contractul cu Coral Impex

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat miercuri, în urma perchezițiilor DNA care au avut loc la sediul instituției, legate de activitatea societății care prestează servicii de deratizare și dezinsecție în oraș, că nu are 'emoții' legate de anchetă și că, din punctul său de vedere, totul este legal în privința acestui contract.

'La noi totul este legal și o să vedeți lucrul acesta în urma anchetei', a susținut primarul municipiului Alba Iulia.

Mircea Hava a mai spus că nu are emoții în privința anchetei derulate de către DNA cu privire la contractul încheiat între Primăria Alba Iulia și societatea Coral Impex. 'Nu, nu am nicio emoție,' a afirmat edilul, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Ulterior, primarul a spus că singura emoție pe care ar putea să o aibă legată de activitatea primăriei este aceea ca funcționarul public care se ocupă de contract 'să nu fi făcut vreo măgărie'.

'Nu știu, nu cred, nu am dovezi. Asta e singura emoție pe care aș putea să o am legată de activitatea primăriei, că un funcționar public a făcut vreo faptă anormală. Atât', a mai spus Hava.

Edilul a menționat că procurorii DNA au venit miercuri dimineața cu mandat de percheziție pentru un birou din Primărie în care lucrează funcționarul public care se ocupă de contractul de deratizare și dezinsecție, aflat în operare, cu firma Coral Impex din Ploiești.

'Licitația a început în 2011 și s-a terminat în 2012. Adjudecarea licitației a fost făcută printr-o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, pentru că au fost foarte multe contestații,' a precizat Mircea Hava.

El a mai spus că respectivul contract a fost încheiat pentru o perioadă de patru ani, fiind o delegare de gestiune pe Legea 51. '(Contractul — n.r.) este perfect, nu a fost prelungit, totul este făcut așa cum spune legea. Normal, cred că firma are pe undeva probleme și, în momentul acesta, se anchetează toate contractele pe care le are cu anumite administrații publice din România', a conchis Mircea Hava.

Au fost ridicate documente financiar-contabile și hotărâri de consiliu local.

Valoarea estimativă a contractului pe un an este de 766.129 de lei, fără TVA.

Procurorii anticorupție din Cluj Napoca efectuează, miercuri, 32 de percheziții în mai multe județe , într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DNA, faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

"În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureș și Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se precizează în comunicat.

AGERPRES/ (A,AS — autor: Marinela Brumar, editor: Diana Dumitru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!