Mircea Rusu susţine că există 'o ofensivă' împotriva sa din partea celor care nu îl vor la şefia TNB

Mircea Rusu susţine că există 'o ofensivă' împotriva sa din partea celor care nu îl vor la şefia TNB

Managerul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), Mircea Rusu, a susţinut, marţi, că există "o ofensivă" împotriva sa din partea unor colegi care cred că, în urma unui eventual concurs, ar putea ajunge la conducerea acestei instituţii de cultură.

"Se pare că ţara asta nu mai are altă treabă decât ce se întâmplă aici, la Teatrul Naţional. Mâine, la ora 11,00, ministrul Culturii este chemat în faţa Parlamentului. Este o moţiune simplă cu tema demiterii actualului manager interimar, care sunt vremelnic eu. (...) Sunt într-o situaţie ingrată. Aş fi vrut să-mi dau demisia, numai că nu o mai pot face, un paradox. Am intrat într-un iureş din care mi-e greu să mai ies acum. (...) Nu este vorba doar despre colegul nostru care agită apele, dar sunt mai mulţi, sunt vreo câţiva care vor să răstoarne ceva care oricum este vremelnic, de vreme ce se numeşte interimar. În momentul în care va fi un concurs şi va veni un director stabil (...) probabil că atunci lucrurile vor fi mai sigure", a afirmat Rusu, într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat despre scandalul generat de distribuirea neautorizată a unei publicaţii la spectacolul de duminică de la TNB al actorului Dan Puric.

Potrivit lui Mircea Rusu, interimatul aduce a "provizorat", de aceea "lucrurile sunt mai atacabile".

"Ceea ce mă întristează puţin este lipsa de reacţie a colegilor mei actori şi a celorlalţi angajaţi ai Teatrului Naţional care asistă cu neputinţă, cu stupoare, cu perplexitate, habar nu am cum să-i zic, la acest duel, care pare a fi un duel al meu cu unul dintre actorii teatrului. Nu este un duel al meu cu unul dintre actorii teatrului. Eu am încercat să duc teatrul acesta către o zonă mai bună", a susţinut managerul interimar al TNB.

El a completat că a crezut că poate face ceva pentru TNB, unde trebuie să îşi desfăşoare activitatea "vârfurile" în domeniu, menţionând, printre altele, că i s-a părut de datoria lui să aducă marii regizori ai ţării să monteze la Naţional. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...