Mircea Sandu: Burleanu nu avea de la început ce să caute în fotbal, Lupescu va face infinit mai multe

Mircea Sandu: Burleanu nu avea de la început ce să caute în fotbal, Lupescu va face infinit mai multe

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, că actualul şef de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, nu avea ce să caute de la început la conducerea federaţiei, şi a precizat că Ionuţ Lupescu va face infinit mai multe lucruri bune pentru fotbalul românesc.

"Răzvan Burleanu nu avea de la început ce să caute în fotbal, dar asta e, aşa a fost atunci. Probabil că oamenii vor înţelege că trebuie spus "stop şi de la capăt". Îl susţinem toţi pe Ionuţ Lupescu în această campanie. Sunt convins că poate să facă infinit mai multe decât a făcut actuala administraţie a FRF. Îi ştiu capacitatea, ştiu ce poate aduce bun fotbalului românesc. Lupescu vine după 40 de ani de fotbal, 25 în teren şi 15 în administraţie. Îl recomandă această carte de vizită. E bine spus că nu există viitor fără trecut. Oamenii care votează să se gândească, în afara faptului că vine un om cu experienţă în administraţia fotbalului, şi la omagierea foştilor mari fotbalişti pe care actuala conducere nu a făcut-o niciodată", a spus Sandu.

Întrebat dacă votul membrilor afiliaţi poate fi influenţat, fostul preşedinte a răspuns: "Presa a publicat câtă mită s-a dat până acum. Pentru că s-au inspirat din campaniile politice şi nu sunt departe. Dar sper ca oamenii care conduc destinele cluburilor vor înţelege că e nevoie de cineva foarte apropiat de acest fenomen".

Sandu a adăugat că Lupescu va avea nevoie de mulţi avocaţi pentru a rezolva problemele juridice pe care Răzvan Burleanu le va lăsa în urma lui la FRF. "Dacă Ionuţ Lupescu va câştiga, şi sper asta, el va avea nevoie de o echipă de avocaţi care să pună la punct toate problemele juridice. El va trebui să convoace o Adunare Generală în care Statutul FRF să capete modificările necesare. Va trebui să se vadă cum Aurel Braşoveanu a votat în Comitetul Executiv deşi are o condamnare cu suspendare şi nu are voie să ocupe funcţii administrative. Sunt multe, multe probleme care trebuie puse la punct", a precizat Mircea Sandu.

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu, care a ocupat până de curând funcţia de director al Comisiei Tehnice a UEFA, şi-a lansat oficial, luni, candidatura la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal programate la 18 aprilie.

La evenimentul în care şi-a prezentat programul de candidatură au fost prezenţi numeroşi foşti jucători şi oameni de fotbal. Printre cei care i-au oferit susţinerea lui Ionuţ Lupescu s-au aflat Florin Răducioiu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Cristian Chivu, Victor Piţurcă, Florin Prunea, Adrian Ilie, Ioan Andone, Ştefan Iovan, Gino Iorgulescu, Marius Lăcătuş, Tudorel Stoica, Daniel Timofte, Daniel Niculae, Ciprian Marica, Daniel Pancu, Basarab Panduru, Costel Gâlcă, Adrian Iencsi, Răzvan Raţ, Gheorghe Mihali, Gheorghe Mulţescu, Ionel Ganea, Ioan Andone, Dorin Mateuţ, Dumitru Stângaciu, Bogdan Stelea, Cristian Balaj, Adalbert Kassai, Mircea Sandu, Pompiliu Popescu, Justin Ştefan şi Robert Pongracz.

Chiar dacă nu au fost prezenţi, au transmis mesaje video de susţinere doi mari antrenori ai fotbalului european, Alex Ferguson şi Mircea Lucescu.

Campania fostului internaţional se va desfăşura sub sloganul "Ionuţ Lupescu - Din nou pentru România".

În vârstă de 49 de ani, Ionuţ Lupescu este primul candidat la preşedinţia FRF care îşi lansează oficial candidatura. Până în prezent şi-au mai anunţat intenţia de a candida actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi foştii fotbalişti Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit la 12 ianuarie ca alegerile pentru preşedinţia FRF să aibă loc în cadrul Adunării Generale din 18 aprilie. Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria