Mircea Toader (PNL) s-a opus revocării lui Zgonea de la președinția Camerei Deputaților

Deputatul PNL Mircea Toader, secretar al Comisiei parlamentare pentru statut, a votat împotriva revocării lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților, argumentând că soarta unui parlamentar poate fi decisă de grupul din care acesta face parte.

"Eu mi-am exprimat poziția și rândul trecut. Consider că prevederea din lege nu este explicită și, așa cum scrie acolo, retragerea sprijinului politic este o sancțiune premergătoare eventual excluderii. Când scrii retragerea sprijinului politic nu înseamnă automat că îți pierzi funcția, de multe ori schimbările care se produc cu diferiți președinți de comisii sau alte funcții se fac la cererea unui grup. Nu spune acolo că e o sancțiune. Grupul hotărăște, este una, și alta este retragerea sprijinului politic. În momentul când cineva — iau cazul particular al lui Zgonea — este exclus, deci nu mai este membru al acelui grup, în momentul ăla alt grup unde se afiliază el sau este independent să hotărască dacă propun sau nu altceva", a declarat Toader, la finalul unei ședințe a Comisiei de statut.

El a menționat că a dorit să verifice solicitarea în acest sens din partea Birourilor permanente reunite, inclusiv dacă este una reală.

"Am semnalat secretarului general că în ședința comună din 10 mai s-a solicitat un punct de vedere. Punctul de vedere al PNL-ului este acesta. (...) Săptămâna trecută a fost o întâlnire, fiecare și-a spus punctul de vedere. Eu am spus 'nu', am și solicitat acolo în mod expres că vreau să treacă în procesul-verbal și poziția mea foarte clară", a menționat Mircea Toader.

Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor a decis marți, cu cinci voturi pentru și unul împotrivă, că Valeriu Zgonea își pierde funcția de președinte al Camerei Deputaților automat după ce a pierdut sprijinul politic al grupului care l-a propus în funcție.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…