Mircea Toader (PNL) s-a opus revocării lui Zgonea de la președinția Camerei Deputaților

Mircea Toader (PNL) s-a opus revocării lui Zgonea de la președinția Camerei Deputaților

Deputatul PNL Mircea Toader, secretar al Comisiei parlamentare pentru statut, a votat împotriva revocării lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților, argumentând că soarta unui parlamentar poate fi decisă de grupul din care acesta face parte.

"Eu mi-am exprimat poziția și rândul trecut. Consider că prevederea din lege nu este explicită și, așa cum scrie acolo, retragerea sprijinului politic este o sancțiune premergătoare eventual excluderii. Când scrii retragerea sprijinului politic nu înseamnă automat că îți pierzi funcția, de multe ori schimbările care se produc cu diferiți președinți de comisii sau alte funcții se fac la cererea unui grup. Nu spune acolo că e o sancțiune. Grupul hotărăște, este una, și alta este retragerea sprijinului politic. În momentul când cineva — iau cazul particular al lui Zgonea — este exclus, deci nu mai este membru al acelui grup, în momentul ăla alt grup unde se afiliază el sau este independent să hotărască dacă propun sau nu altceva", a declarat Toader, la finalul unei ședințe a Comisiei de statut.

El a menționat că a dorit să verifice solicitarea în acest sens din partea Birourilor permanente reunite, inclusiv dacă este una reală.

"Am semnalat secretarului general că în ședința comună din 10 mai s-a solicitat un punct de vedere. Punctul de vedere al PNL-ului este acesta. (...) Săptămâna trecută a fost o întâlnire, fiecare și-a spus punctul de vedere. Eu am spus 'nu', am și solicitat acolo în mod expres că vreau să treacă în procesul-verbal și poziția mea foarte clară", a menționat Mircea Toader.

Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor a decis marți, cu cinci voturi pentru și unul împotrivă, că Valeriu Zgonea își pierde funcția de președinte al Camerei Deputaților automat după ce a pierdut sprijinul politic al grupului care l-a propus în funcție .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”