Mircia Gutău susține că va contesta decizia Judecătoriei de invalidare a alegerii sale la Primăria Râmnicu Vâlcea

Primarul ales al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat marți pentru AGERPRES că va contesta decizia Judecătoriei prin care i-a fost invalidată alegerea la scrutinul din 5 iunie, menționând totodată că deține toate actele necesare "validării alegerii sale".

"Nu înțeleg decizia instanței, sincer dacă aveau nelămuriri mi le puteau foarte bine solicitau. Eu am toate actele necesare și la care face referire decizia instanței pe care am să le depun mâine la prima oră", a spus Gutău.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus marți "invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales".

Reprezentanții Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au menționat, totodată, că încheierile pronunțate prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor vor fi redactate în termen de maximum trei zile și pot fi atacate cu apel "de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoștință, dar nu mai târziu de un an de la data pronunțării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă, de către Birourile Electorale petiționare și persoanele supuse procedurii validării — în termen de 30 de zile de la comunicare".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?