Mircovici (secretar Camera Deputaților): Moștenitorii Ancăi Petrescu vor să încheie contract privind imaginea Parlamentului

Mircovici (secretar Camera Deputaților): Moștenitorii Ancăi Petrescu vor să încheie contract privind imaginea Parlamentului

Moștenitorii arhitectei Casei Poporului, Anca Petrescu, au cerut conducerii Camerei Deputaților să îi contacteze în vederea încheierii unui "contract de licențiere cesiunea drepturilor de proprietate intelectuală privind imaginea Parlamentului", a informat luni secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

"S-a făcut un memorandum prin care moștenitorii (Ancăi Petrescu, unul dintre arhitecții care au proiectat Casa Poporului — n.r.) solicită, prin avocați, să fie contactați de Camera Deputaților, la sediul profesional, în mod ultimativ, până pe data de 15 februarie, în vederea încheierii unui contract de licențiere cesiunea drepturilor de proprietate intelectuală privind imaginea Parlamentului, pentru că ei sunt succesorii în drepturi rezultând din certificatele de înregistrare la OSIM", a spus Mircovici, la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților.

El a adăugat că, în prezent, există un proces pe rol pe acest subiect și numai când procesul respectiv va fi finalizat se va pune problema unui dialog cu cei "interesați de această problemă". "Atâta timp cât există un proces pe rol, noi nu avem ce discuții a purta cu cei care se consideră îndreptățiți la anumite lucruri și pe care ni le solicită nouă", a menționat el.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, preciza recent, într-un interviu pentru DC News, că imaginea Casei Poporului aparține moștenitorilor arhitectei Anca Petrescu.

"O construcție la care românii au cotizat ani de-a rândul nu aparține statului român, ci unei persoane fizice. Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi, pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp. Dacă vrei să faci o fotografie cu Parlamentul României, atunci familia respectivă vă dă în judecată și trebuie să îi dați drepturi. Este vorba de cabinetul de arhitectură al fostei doamne deputat Anca Petrescu. Sunt chestiuni pe care le-am ridicat în diverse întâlniri și care niciodată nu au avut aderența necesară. Suntem singurul Parlament din Europa și din lume care nu putem să facem produse pentru a le vinde fără acordul persoanei care deține aceste chestiuni", a explicat Zgonea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!