Mişcarea palestiniană Hamas a executat trei "colaboratori" ai Israelului

Mişcarea palestiniană Hamas a executat trei "colaboratori" ai Israelului

Aripa militară a Hamas a executat trei palestinieni vinovaţi, potrivit ei, de colaborare cu inamicul israelian în războiului din Gaza, a anunţat joi site-ul Majd, apropiat de mişcarea islamistă.

Mişcarea palestiniană Hamas a executat trei "colaboratori" ai Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şapte persoane au fost arestate fiindcă "au ajutat inamicul să vizeze ţinte" în cursul conflictului şi trei au fost executate, explică site-ul, citând, fără să-l numească, un oficial de rang înalt al securităţii din Gaza.

Statul evreu a lansat la 8 iulie o ofensivă destinată distrugerii capacităţilor militare ale Hamas în Fâşia Gaza, unde peste 2.070 de palestinieni au fost ucişi, majoritatea civili, potrivit serviciilor de salvare locale.

La rândul său, Hamas a administrat armatei israeliene cele mai grele pierderi de la războiul din Liban din 2006, cu 64 de militari ucişi.

Potrivit legii palestiniene, colaboratorii, ucigaşii şi traficanţii de droguri sunt pasibili de pedeapsa cu moartea.

Hamas a anunţat în mai că a executat doi "colaboratori", unul prin împuşcare şi altul prin spânzurare. În octombrie 2013, autorităţile Hamas au executat un bărbat pentru crimă.

De regulă, execuţiile necesită aprobarea preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, care conduce Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), cu care mişcarea Hamas a semnat recent un acord de reconciliere.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”