Mischie (HORA): Am demarat procesul de a da în judecată anumite entităţi ale statului pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor

Mischie (HORA): Am demarat procesul de a da în judecată anumite entităţi ale statului pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a iniţiat procedura legală pentru a da în judecată autorităţile pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor, a declarat, miercuri, Daniel Mischie, preşedintele organizaţiei, într-o conferinţă de presă.

"HORA a iniţiat procedura legală prin care vrem să dăm în judecată autorităţile şi urmăm procedura cu o casă de avocatură, în special pentru restricţionarea activităţii. Analizăm ce înseamnă acei 20% (ajutorul care urmează să se acorde beneficiarilor din domeniul turismului sub forma unor granturi în vederea acoperirii parţiale a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj - n. r.) comparativ cu faptul că noi dorim să dăm în judecată autorităţile, şi mă refer la autorităţile centrale. Şi am început cu Prefectura şi continuăm cu Guvernul. Este un parcurs anevoios, după cum ştiţi, din punct de vedere juridic, dar noi am demarat procesul de a da în judecată anumite entităţi pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor în acest sens", a spus Mischie.

El a subliniat că, în principal, HORA va acţiona în judecată Prefectura, care a pus în practică ceea ce a hotărât Guvernul, după care se va îndrepta împotriva Guvernului.

"Ne îndreptăm împotriva legii date de Guvern, după care despăgubirile le vom cere de la Ministerul Finanţelor. Noi facem o acţiune în toată ţara (...) Noi de ce suferim azi? În momentul în care m-ai închis, deşi respect toate regulile pe care tu le-ai pus, eu cred că tu trebuie să mă despăgubeşti. Noi nu avem nevoie azi de implicarea statului dacă statul ne lasă să funcţionăm, dar dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea industriei, atunci trebuie să despăgubească o anumită industrie. Nu este nicio problemă. Înţelegem că este o problemă sanitară, înţelegem să închidem sau să funcţionăm restricţionat, dar nu putem să plătim tot noi pentru asta. Statul trebuie să plătească pentru asta", a afirmat preşedintele HORA.

Acesta a adăugat că statul are posibilitatea să se împrumute şi să recupereze bani din bugetul Uniunii Europene, deci trebuie doar să vrea.

"Şi aş vrea să vă spun asta: cred că statul, mai ales român, are posibilitatea să se împrumute azi şi statul, mai ales român, are posibilitatea să recupereze din bugetul UE, din exerciţiul 2021-2027 toţi banii, având în vedere că s-a extins până la sfârşitul anului cadrul temporar, s-a majorat suma cu care poate fi despăgubită o companie, de la 800.000 la 1,8 milioane euro. Deci, statul doar trebuie să vrea. Cine reprezintă statul, Guvernul, trebuie să-şi facă treaba. Azi nu prea se întâmplă acest lucru. Sau nu în timpul în care noi avem nevoie", a punctat Daniel Mischie. AGERPRES/(A - autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public