Misiunea indiană pe Lună Chandrayaan-2 a trimis primele imagini cu Pământul văzut din spaţiu

Misiunea indiană pe Lună Chandrayaan-2 a trimis primele imagini cu Pământul văzut din spaţiu

A doua misiune pe Lună a Indiei, Chandrayaan-2, lansată la 22 iulie, a trimis primele imagini cu Pământul văzut din spaţiu, a anunţat duminică Organizaţia pentru Cercetare Spaţială din India (ISRO), citată de agenţia Xinhua.

Cinci imagini realizate de Chandrayaan-2 au fost publicate de ISRO pe Twitter .

''Primul set de imagini frumoase cu Pământul, realizate de sonda Vikram a Chandrayaan2. Pământul văzut de camera 'LI4' de pe Chandrayaan-2, la 3 august'', a descris ISRO pe Twitter.

Misiunea selenară fără echipaj uman a încheiat până în prezent patru dintre cele cinci orbite complete ale Pământului. A cincea, ultima, va fi încheiată la 6 august.

Misiunea spaţială Chandrayaan-2 are drept scop instalarea unui robot mobil în proximitatea polului sudic al Lunii, la aproximativ 384.000 de kilometri de Terra, precum şi plasarea unei sonde pe orbita lunară.

Sonda şi roverul vor aseleniza în preajma Polului Sud Lunar la începutul lunii septembrie.

India a desfăşurat cu succes prima sa misiune lunară, Chandrayaan-1, cu aproximativ 11 ani în urmă.

Dacă misiunea Chandrayaan-2 va fi încununată de succes, India ar deveni cea de-a patra ţară, după SUA, Rusia şi China, care ar efectua o aselenizare controlată, cu instalarea unui robot pe Lună.

Misiunea în valoare de aproape 150 de milioane de dolari americani îşi propune să colecteze informaţii despre apă, minerale şi roci de pe suprafaţa selenară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?