Miss Irak și Miss Israel au făcut un selfie împreună, declanșând reacții împărțite pe rețelele de socializare

Miss Irak și Miss Israel au făcut un selfie împreună, declanșând reacții împărțite pe rețelele de socializare

Miss Irak, Sarah Eedan, a postat pe rețelele de socializare un selfie cu Miss Israel, Adar Gandelsman, contracandidata sa la concursul Miss Univers 2017, din Las Vegas, declanșând reacții împărțite în social media, relatează BBC.

Sursa foto: Sarah Idan / Instagram

Adar Gandelsman a postat și ea fotografia pe Instagram, calificând-o pe Miss Irak drept "uimitoare". Postarea ei a primit aproape 3.000 de like-uri.

Pe pagina de Facebook a Miss Israel există fotografii și cu alte concurente, dar aceasta a atins cel mai mult atât inimile, cât și sensibilitățile, potrivit BBC.

Sarah Eedan, care a crescut în Irak și s-a mutat în SUA pentru a studia muzică, a scris pe Facebook că este onorată să fie prima femeie irakiană care își va reprezenta țara în competiție în 45 de ani.

Având în vedere faptul că nu există relații diplomatice între Israel și Irak, unii, printre care și Sabrina Bennoui, activă pe YouTube, a afirmat că postarea unei fotografii cu cele două "nu este pe gustul tuturor".

Unele voci din lumea arabă, care acuză Israelul de abuzuri, au reacționat cu furie. Asaad Abukhalil, un profesor care lucrează în SUA, a postat pe Twitter: "Regina frumuseții din Irak pozează fericită cu regina frumuseții a ocupației și brutalității".

Activista irakiană @Alaa a postat, pe de altă parte, că "o fotografie a unei arabe sau a unei musulmance cu o israeliancă nu reflectă un acord cu politica Ministerului de Externe israelian de ostilitate față de chestiuni umanitare și de pace".

Drept răspuns la aceste critici, Sarah Eedan a dat un comunicat pe Instagram în care afirmă că Miss Israel a abordat-o la o ședință foto și și-a exprimat speranța că va fi pace între cele două popoare.

"M-a întrebat dacă vreau să facem o poză împreună. I-am spus că aș fi bucuroasă să ajut la răspândirea acestui mesaj. Scopul fotografiei a fost exprimarea speranței pentru pace în lume", a precizat ea.

Ea a adăugat că fotografia nu înseamnă că sprijină statul Israel.

"Aș vrea să-mi cer scuze oricui a considerat că fotografia este jignitoare pentru cauza palestiniană și precizez că nu acesta a fost obiectivul postării, ci un apel la pace și speranță pentru o soluționare a crizei", a adăugat ea.

Pe de altă parte, în Israel, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Ofir Gendelman, a elogiat fotografia, numind-o "un mare mesaj de speranță pentru regiune".

Site-ul israeliean Ynet și-a exprimat aprecierea pentru faptul că Adar Gandelsman încearcă "să aducă inimile mai aproape".

La rândul său, Times of Israel a descris postarea drept "o etalare neobișnuită de coexistență care emană dintr-un Orient Mijlociu divizat", iar Srugim News se întreba dacă Miss Irak își va pierde coroana în urma acestui selfie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!