Mister elucidat după 7 ani. O femeie a fost ucisă și dată la porci de partenerul mafiot pentru că voia să fie independentă

Mister elucidat după 7 ani. O femeie a fost ucisă și dată la porci de partenerul mafiot pentru că voia să fie independentă

Maria Chindamo, femeia de afaceri în vârstă de 42 de ani care a dispărut în Limbadi (Vibo Valentia) la 6 mai 2016, ar fi fost ucisă, iar cadavrul ei ar fi fost dat de mâncare la porci.

Maria Chindamo FOTO: Facebook

Aceasta este ceea ce a reieșit din ancheta "Maestrale-Carthago", desfășurată de DDA din Catanzaro, Italia, care s-a încheiat cu arestarea a 81 de persoane de către carabinierii din comandamentul provincial din Vibo Valentia, scrie ilmattino.it.

Principalul vinovat este Salvatore Ascone, în vârstă de 57 de ani, arestat în raidul de astăzi al carabinierilor.

Ancheta a arătat, în special, că femeia de afaceri a fost făcută dispărută din cauza relației amoroase pe care o începuse după sinuciderea soțului ei, Vincenzo Puntoriero, în 2015.

Femeia a fost omorâtă deoarece a refuzat ofertele mafioților care voiau să îi cumpere terenul. Maria Chindamo moștenise terenul de la fostul soț.

Ascone ar fi comis crima împreună cu alte două persoane, dintre care una era minoră la momentul respectiv, în timp ce cealaltă a decedat între timp.

„Astăzi, aerul miroase a dreptate”

Acest lucru a fost spus de Vincenzo Chindamo, fratele Mariei Chindamo. ”Așteptăm să citim cu atenție actele acestui segment al anchetei”, a adăugat Chindamo, ”dar un lucru aș vrea să subliniez de la bun început: faptul de a fi urmărit în toți acești ani căutarea adevărului despre uciderea surorii mele a dat în sfârșit roade. Nu am încetat niciodată să cred în activitatea sistemului judiciar, chiar și atunci când ar fi putut exista momente de descurajare. Iar ceea ce a apărut astăzi răsplătește această perseverență. Așteptăm acum să se cristalizeze ultima responsabilitate a celor implicați în crimă. Și sunt sigur că și acest lucru se va întâmpla în cele din urmă, chiar dacă va dura ceva timp. Frumusețea și zâmbetul Mariei încă strălucesc printre nori".

Procurorul de caz Nicola Gratteri a declarat că Maria Chindam o a fost omorâtă deoarece și-a permis libertatea de a fi o femeie liberă, independentă, care voia să se înscrie la facultate și să devină antreprenor.

Toate acestea s-au întâmplat pentru că această femeie, Maria Chindamo, după sinuciderea soțului ei cu un an înainte de moartea ei, a vrut să devină antreprenor, să își cultive terenul și să aibă grijă de copiii ei și chiar s-a înscris la Universitate. Această libertate a ei, această dorință de a fi independentă, de a fi femeie, nu i-a fost iertată și la trei zile după ce a postat fotografia cu noul ei partener pe rețelele sociale a dispărut. A fost o crimă înfiorătoare. Nu i-a fost permis luxul de a începe o viață nouă”, potrivit procurorului.

Familia Mariei Chindamo a vrut mereu să afle adevărul și să se facă dreptate. Am apreciat acest lucru de-a lungul anilor. Din 2016, specialiștii în cercetarea crimelor violente au anchetat fiecare aspect al poveștii. Pe lângă interceptările telefonice, avem 18 mărturii care au oferit date clare, indicii și dovezi despre moartea Mariei Chindamo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat