Mister în Turcia: Zgomotul de explozie auzit la Gaziantep ar fi putut fi provocat de avioane de luptă (biroul guvernatorului)

Mister în Turcia: Zgomotul de explozie auzit la Gaziantep ar fi putut fi provocat de avioane de luptă (biroul guvernatorului)

O explozie puternică a fost auzită, vineri seara, la Gaziantep (sud-estul Turciei), dar poliția a fost în imposibilitatea de a găsi orice urme de distrugere, a precizat biroul guvernatorului, adăugând că zgomotul ar fi putut fi cauzat de avioane de luptă care au depășit bariera sunetului, transmit AFP și Reuters.

Agenția turcă de știri Anadolu a relatat că echipe de poliție și pompieri au fost trimise în zona suspectată că s-ar fi produs o explozie.

"Niciun mort, rănit sau pagubă materială nu au fost descoperite", a indicat biroul guvernatorului.

"Zgomotul ar fi putut fi provocat de avioane de luptă participante la operațiunea "Scutul Eufratului", care au depășit pragul obișnuit. Vom furniza detalii ulterior", a mai arătat biroul menționat.

Turcia a lansat operațiunea "Scutul Eufratului" în urmă cu două luni, trimițând tancuri și avioane de război în Siria, în sprijinul rebelilor în mare parte turkmeni și arabi, pentru a împinge Stat Islamic de la graniță și a preîntâmpina ca milițiile kurde YPG să câștige teren în urma acestuia.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”