Mister lămurit/O fostă avocată din Horezu, judecătoarea care, din lene, era să-i scape pe presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu

Mister lămurit/O fostă avocată din Horezu, judecătoarea care, din lene, era să-i scape pe presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu

Cine este judecătoarea care, din lene, era să-i scape pe presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu: fost avocat, cu o avere consistentă, câștigă circa 20.000 lei/lună.

Ucigașii din Sibiu ar fi putut scăpa, după ce au fost reținuți, vineri, în Marea Britanie: pe 17 noiembrie, judecătoarea a dat termen miercuri, 22 noiembrie, pentru mandatul de arestare a acestora și ar fi închis telefonul.

În final, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un alt judecător de la Sibiu a intervenit, pentru că nu se putea aștepta până își deschidea celălalt judecător telefonul. Noul judecător a făcut „cerere de preschimbare de dată” și a judecat cazul duminică dimineață. Astfel, s-a emis imediat mandat național și apoi s-a emis mandat european.

Cine este judecătoarea care, din lene, era să-i scape pe presupușii criminali

Acum, Clujust arată că judecătoarea care a procedat astfel este chiar șefa Secției penale a Tribunalului Sibiu, numită în această funcție în aprilie 2023, prin delegar e. Ileana Luminița Petrescu a fost avocat în Horezu până în 2011, dar după ce a intrat în magistratură a avut o ascensiune relativ rapidă.

De altfel, în octombrie 2023, cu doar câteva zile înainte ca aceasta să fie la un pas să-i scape de arest pe presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu, CSM i-a prelungit delegarea în fruntea Secției penale a Tribunalului Sibiu, arătând că: „Doamna judecător Petrescu Ileana Luminița este apreciată și respectată de colegii judecători și de personalul auxiliar”. Decizia este semnată de controversatul președinte al CSM, Daniel Grădinaru.

Potrivit declarației de avere din iunie 2023, judecătoarea a câștigat, în medie, 20.000 de lei pe lună.

Ea deține o vilă uriașă, de 400 mp, în Vaideeni, Vâlcea, și o casă de 84 mp în Sibiu. Judecătoarea are trei mașini, ultima fiind un Audi, cumpărat în 2014.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a sugerat că modul în care a acționat judecătoarea – amânând dosarul arestării de vineri până miercuri și închizând telefonul – ar trebui cercetat de CSM: „Cu privire la dificultățile procedurale, cred că este o situație asupra căreia merită să se aplece Consiliul Superior al Magistraturii”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat