Mister privind o explozie de lumină de pe cerul Kievului: inițial s-a crezut că e un satelit al NASA, dar agenția nord-americană a negat VIDEO

Mister privind o explozie de lumină de pe cerul Kievului: inițial s-a crezut că e un satelit al NASA, dar agenția nord-americană a negat VIDEO

Un flash observat pe cerul Kievului a generat numeroase speculații. Oficialii de la Kiev au declarat că suspectează că este vorba despre un satelit Nasa care a căzut pe Pământ, însă agenția spațială americană a declarat pentru BBC că acesta se afla încă pe orbită în momentul producerii misteriosului eveniment.

FOTO: Captură Video / Twitter

Forțele aeriene ucrainene au sugerat că flash-ul ar fi putut fi un meteorit.

Orice ar fi fost, forțele aeriene par încrezătoare că nu a fost cauzat de un atac aerian rusesc - un eveniment mult prea familiar de la invazia de anul trecut.

Strălucirea strălucitoare a fost observată pe cerul capitalei în jurul orei 22:00 (19:00 GMT).

A fost activată o alertă de raid aerian, dar „apărarea aeriană nu a fost în funcțiune”, a declarat pe Telegram șeful administrației militare din Kiev, Serhiy Popko.

„Potrivit informațiilor preliminare, acest fenomen a fost rezultatul căderii pe Pământ a unui satelit spațial al Nasa”, a precizat dl Popko.

Agenția spațială americană anunțase la începutul săptămânii că un satelit retras de 300 de kilograme va reintra în atmosferă miercuri.

Nava spațială RHESSI, folosită pentru a observa erupțiile solare, a fost lansată pe orbita joasă a Pământului în 2002 și a fost scoasă din uz în 2018, a precizat Nasa.

Însă Rob Margetta, de la Biroul de Comunicații al Nasa, a declarat pentru BBC că satelitul se afla încă pe orbită în momentul în care a fost observată sclipirea și că va reintra în atmosfera Pământului în cursul nopții.

Nasa și Departamentul american al Apărării au continuat să urmărească RHESSI, a adăugat el.

Rețelele de socializare ucrainene au fost inundate de teorii și meme-uri despre ce ar fi putut fi flash-ul, o temă populară fiind aceea că ar fi fost provocat de extratereștri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”