Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

MISTER/Patriarhul Daniel și-a ANULAT toate aparițiile publice! Comunicat MISTERIOS!

Patriarhul Daniel și-a anulat toate aparițiile publice pe o perioadă nedeterminată, din cauza unor probleme de sănătate, susțin surse din rândul Universității Politehnica din Capitală, unde acesta ar fi trebuit să participe la o ceremonie organizată în cinstea sa, și la care urma să primească titlul de Doctor Honoris Causa, relatează Antena3. 

Mai mult, pe site-ul Agenției de știri a BOR, Basilica.ro, a fost postată o PRECIZARE MISTERIOASĂ: 

Referitor la anularea ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica Bucureşti Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ceremonie prevăzută pentru ziua de 14 aprilie 2016, precizăm următoarele:

Din motive personale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu a putut participa la eveniment, dar exprimă recunoştinţă Universităţii Politehnica pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa ca simbol al cooperării dintre Universitate şi Biserică.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Patriarhul Daniel trebuia să primească titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnice din București, ceremonia de decernare a titlului academic fiind programată pentru ziua de joi, de la ora 11:00, în Sala Senatului de la Rectoratul universității.

"Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o recunoastere simbolica a activitatii Preafericitului Parinte, activitate prin care a sustinut permanent educatia romaneasca si care a adus o contributie semnificativa in asumarea rolului Bisericii in institutiile si unitatile de invatamant, pentru asigurarea continuitatii in credinta stramoseasca", se arată într-un comunicat al universității.

BIOGRAFIA PREAFERICITULUI PĂRINTE DANIEL

Preafericitul Părinte Daniel, în vârstă de 65 de ani, a fost întronizat ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române la data de 30 septembrie 2007.

Patriarhul României s-a născut la data de 22 iulie 1951, din părinţii Alexe şi Stela Ciobotea, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, la botez primind numele Dan-Ilie.

Studiază la Institutul Teologic Universitar Ortodox din Sibiu (1970-1974), urmează cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar Ortodox din București, Secția Sistematică,  studiază la Facultatea de Teologie Protestantă a Universităţii de Ştiinţe Umane din Strasbourg - Franţa (1976-1978) apoi la Facultatea de Teologie Catolică a Universităţii „Albert Ludwig” din Freiburg im Breisgau – Germania (1978-1980). La 15 iunie 1979 susține teza de doctorat la Universitatea din Strasbourg, intitulată: Réflexion et vie chrétiennes aujourd'hui. Essai sur le rapport entre la théologie et la spiritualité (424 p) .

La 6 august 1987 - intră în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria, jud. Neamț, cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie. La 1 iulie 1990  este întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

La 12 septembrie 2007 este ales în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, iar la 30 septembrie 2007 – este întronizat Patriarh în Catedrala patriarhală din București.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 Dăncilă, declarații halucinante la Antena 3! Fraților, pe asta o droghează păpușarii din Secu?

4 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

5 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I