Misteriosul caz din Brașov, unde o tânără a murit strangulată în casă, iar mama ei carbonizată în curte

Misteriosul caz din Brașov, unde o tânără a murit strangulată în casă, iar mama ei carbonizată în curte

Două femei, mamă şi fiică, au fost găsite moarte vineri, cu semne de violenţă pe corp, în localitatea braşoveană Hoghiz. Cadavrul mamei a fost descoperit în curta casei, iar cel al fiicei, care avea 25 de ani, a fost găsit în casă.

Polițist criminalistFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Autorităţile au fost anunţate despre moartea celor două vineri după amiază, în jurul orei 17:30, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, conform News.ro.

Femeia de 45 de ani a fost găsită moartă, vineri, în curtea casei din Hoghiz, de către un vecin care avea cheie şi de către o rudă, care au fost alertaţi de către soţul femeii. Fiica a fost găsită decedată în casă, de către poliţiştii ajunşi la faţa locului.

„La solicitarea telefonică a unui bărbat care este proprietarul unui imobil din comuna Hoghiz, un vecin care are cheia şi un unchi al proprietarului au intrat în curte şi au descoperit cadavrul unei femei. Ulterior, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, respectiv la locuinţa familiei din comuna Hoghiz, au descoperit în curtea casei cadavrul unei femei de 45 de ani iar în locuinţă cadavrul altei femei, fiica primei femei, aceasta având vârsta de 25 de ani. Ambele prezentau indicii de moarte violentă”, a declarat, sâmbătă, procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu.

Femeia găsită moartă alături de fiica sa şi-a sunat soţul aflat în alt judeţ, cu puţin timp înainte de momentul în care se presupune că a murit, bărbatul declarând anchetatorilor că în urma discuţiei cu ea a avut sentimentul că acasă se întâmplase „ceva rău”.

De altfel, el este cel care a sunat la persoanele care au găsit-o apoi moartă pe femeie.

Necropsiile făcute în acest caz arată că fiica în vârstă de 24 de ani a murit strangulată, înaintea mamei, în timp ce femeia de 45 de ani a murit carbonizată, lângă ea fiind găsit un recipient ars, în care cel mai probabil a fost combustibil.

Medicii legişti au realizat necropsia celor două și au stabilit că fiica de 24 de ani a murit în după amiaza zilei de 15 decembrie, în intervalul orar 14.00-16.00, „în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, consecinţa unei asfixii mecanice prin strangulare, cu un corp dur alungit, de către o altă persoană”.

Examenul medico-legal a arătat că moartea femeii de 45 de ani a survenit în aceeaşi zi, în jurul orelor 15.00-17.00, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, „consecinţa unor arsuri de căi respiratorii superioare, ca urmare a unor arsuri prin flacără”.

„La autopsie s-au constatat arsuri prin flacără pe întreaga suprafaţă corporală (carbonizare parţială). Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat că lângă mamă, care prezenta arsuri mai ales în partea superioară a corpului, se afla un recipient de plastic (pet de 5 litri) carbonizat, în care anterior s-ar fi aflat combustibil şi care avea dopul desfăcut, precum şi o cutie de chibrit”, au precizat procurorii.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB