Misterul din jurul morții afaceristului sibian Adrian Kreiner. Întrebările unui expert criminolog

Misterul din jurul morții afaceristului sibian Adrian Kreiner. Întrebările unui expert criminolog

Expertul criminolog Dan Antonescu a declarat pentru „Adevărul” că există unele semne de întrebare în cazul uciderii lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu care a fost bătut cu bestialitate de trei bărbați cu cagule care au intrat în casa lui.

Adrian Kreiner avea 50 de ani și o avere impresionantă. Sursa: Facebook

Expertul are cel puțin două semne de întrebare privind circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie.

„Pur și simplu nu înțeleg de ce autorii au plecat cu numai 200.000 de euro și ceva ceasuri de lux când în casă erau mai mulți bani, dar și alte valori. Această pistă mă face să nu exclud că nu vorbim de un jaf obișnuit. Atacatorii ar fi putut fi trimiși de cineva conexat în afaceri similare celor derulate și de Adrian Kreiner ca un avertisment și ar fi putut să-și depășească mandatul, ca să spun așa. Nu este însă exclus să vorbim de o datorie neplătită sau de neachitarea unei taxe de protecție. Și aici vorbim tot de o depășire a mandatului de către atacatori. Sigur, jaful clasic nu este exclus, dar anchetatorii vor concluziona rapid despre ce a fost vorba, de fapt. Eu mai am o problemă cu sistemul de supraveghere. Omul a dat o grămadă de bani pe un sistem complex de monitorizare, dar nu a făcut și un contract cu o firmă de pază. Dacă un astfel de abonament exista, care în paranteză fiind spus nu costă o avere, firma de pază se alarma chiar din clipa în care s-au tăiat cablurile camerelor de supraveghere aflate la exterior și interveneau în câteva minute, iar totul nu se transforma într-o tragedie”, a precizat Dan Antonescu despre cazul lui Adrian Kreiner, care era fondatorul și administratorul Matec CNC Technik, o companie care produce piese şi componente pentru industria auto și care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127,09 milioane de lei și un profit net de 2,41 milioane de lei.

Hoți surprinși în timpul atacului

La rândul lui, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu susține că după părerea lui în acest caz vorbim de un jaf clasic, dar care s-a transformat într-o crimă. „Nu vorbim de niște criminali, ci avem de-a face cu niște hoți surprinși în timpul faptei. Oamenii au venit la pont, știau că este vorba de un om de afaceri. Probabil au supravegheat mai mult timp locuința victimei, au văzut ce obiceiuri are. Când au venit, au oprit camerele și au intrat sperând că toată lumea doarme. Din păcate, au fost surprinși de victimă și au sărit la bătaie, normal. Mai mult ca sigur l-au pus în covor ca să nu facă zgomot. Ca o concluzie, într-un fel, omul a căzut victimă faptului că a adormit la parter. Dacă era la etaj, nu se atingeau de el”, a precizat Liviu Chesnoiu.

Astfel catalogată de Liviu Chesnoiu, crima de la Sibiu amintește oarecum de un alt caz care a avut loc în 2005. Atunci, fostul pilot Adrian Iovan a împușcat mortal un tânăr de doar 18 ani care, în toiul nopții, îi intrase în locuință. Povestea de acum de la Sibiu se sfârșește la fel de tragic, dar de data aceasta își pierde viața proprietarul locuinței vizate de tâlhari.

Totul a început în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.30, în vila omului de afaceri situată pe strada Moldoveanu. Trei bărbați cu cagule au pătruns în casa lui Adrian Kreiner după ce au tăiat cablurile sofisticatului sistem de supraveghere video care era montat în exteriorul imobilului.

Kreiner, iubita și fiica acestuia dormeau când, la un moment dat, în casă s-au auzit zgomote. Omul de afaceri s-a trezit și i-a surprins pe hoți în flagrant, în timp ce scotoceau prin casă. Aceștia s-au năpustit asupra bărbatului cu pumnii și picioarele. L-au bătut până când și-a pierdut cunoștința. Apoi, l-au legat de mâini și de picioare și l-au acoperit cu un covor.

Ulterior, agresorii au imobilizat-o pe fiica afaceristului și sub amenințarea pistolului i-au cerut să le spună unde ține tatăl ei banii. În final, hoții au plecat din casă cu mai multe ceasuri de lux în valoare de aproape un milion de euro.

Medicii nu au mai putut face nimic

Poliția a fost anunțată prin apel 112 de către logodnica omului de afaceri, însă pentru acesta era târziu. Bărbatul a fost găsit de salvatori mutilat, în comă profundă. A fost transportat de urgență la Spitalul Județean, iar medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața. „Pacientul este internat în ATI, intubat și ventilat mecanic”, spuneau, marți dimineață, reprezentanții Spitalului Județean. Bărbatul prezenta mai multe traumatisme la nivelul capului, trunchiului și membrelor, toate cauzate de loviturile primite. Cu toate eforturile depuse, medicii nu au reușit însă să-l țină în viață, iar Adrian Kreiner s-a stins câteva ore mai târziu.

Din primele cercetări a rezultat că sistemele de supraveghere video din locuință nu au fost dezactivate și au înregistrat totul. Ulterior, polițiștii au vizionat și înregistrările video ale camerelor de pe domeniul public. Se pare chiar că anchetatorii din Sibiu care de ieri sunt ajutați și de două echipe de polițiști trimise de la București au și un cerc de suspecți. „Autorii, vedeți că nu spun tâlharii, pentru că nu știm ce misiune au avut de fapt atacatorii, sunt destul de ușor de identificat, dar mult mai greu de prins. Au avut destul timp să părăsească țara pe cale aeriană sau terestră. Cu bani își pot face acte false și cam asta este, pot fi prinși mai greu”, a explicat criminologul Dan Antonescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?