Misterul dispariției unei campioane românce în Italia se adâncește. Ce spune ultima persoană care a văzut-o în viață pe Andreea

Misterul dispariției unei campioane românce în Italia se adâncește. Ce spune ultima persoană care a văzut-o în viață pe Andreea

La 13 luni de la dispariția misterioasă, autoritățile din Italia nu au niciun fir în ancheta Andreei Rabciuc, o româncă despre care nu se mai știe nimic din data de 12 martie 2022. Joi, procurorii au făcut din nou verificări privind traseul pe care l-a parcurs victima, după ce a fost văzută ultima dată.

Andreea Rabciuc a dispărut fără urmă pe 12 martie 2022 FOTO Adevărul

Andreea Rabciuc, o tânără româncă din Italia, în vârstă de 27 de ani, fostă campioană la tir, a dispărut fără urmă de un an și o lună. Deși autoritățile au demarat imediat căutările, nu există, deocamdată, niciun indiciu care ar putea duce la găsirea fetei.

Anchetatorii italieni au efectuat joi, 13 aprilie, pe șoseaua Montecarottese, unde a dispărut românca Andreea Rabciuc în urmă cu peste un an, noi verificări privind distanțele pe care le-ar fi parcurs tânăra în noaptea dispariției sale.

Nu sunt vești despre ea de 13 luni și acum se caută mai degrabă un corp neînsuflețit decât o persoană vie”, a menționat Ancona Today , citată de rotalianul.com

Irene Bilotta, procurorul care instrumentează dosarul, a mers pe strada Montecarottese, pe care Andreea Rabciuc ar fi parcurs-o înainte de a dispărea, după ce a a plecat în grabă pe 12 martie 2022, după o ceartă cu iubitul ei, Simone Gresti, din rulota unde petrecuse noaptea cu prietenii: Francesco, proprietarul rulotei, și Aurora.

Pentru a înțelege mai bine ce s-a petrecut, anchetatorii au parcurs anumite trasee pe jos, altele cu mașina, calculând minutele de la un loc la altul și reconstituind parțial seara dispariției. Verificarea zonei de către procuror a durat câteva ore.

De asemenea, Aurora a fost audiată de procuror și a declarat că în acea dimineață a încercat să o oprească pe Andreea să plece, însă fără rezultat. Andreea a respins-o brutal și a părăsit rulota. Între timp, Parchetul a solicitat noi căutări, care vor fi reluate cu ajutorul câinelui Bayla din grupul canin al carabinierilor din Bologna.

Ce s-a întâmplat

Tânăra a fost văzută ultima dată pe 12 martie, la o petrecere în Montecarotto, iar de atunci nu se mai ştie nimic despre ea. De altfel, la petrecere lucrurile nu au decurs decurs deloc bine pentru Andreea. Potrivit presei italiene, martorii spun că tânăra s-a certat toată noaptea cu iubitul ei, Simone Gresti, iar dimineaţa a plecat singură, foarte nervoasă, după ce a fost jignită de acesta.

Înainte de a pleca, Andreea a încercat să-şi sune tatăl, care lucrează în Spania. Bărbatul dormea şi nu a auzit telefonul, astfel că tânăra i-a lăsat un mesaj în care îi spunea că are probleme şi că are nevoie de ajutorul lui, fără a da însă alte detalii. A fost şi singura tentativă a româncei de a-şi contacta familia, înainte de a fi dată dispărută. La scurt timp după ce a încercat să vorbească la telefon cu tatăl ei, Andreea a rămas şi fără telefon. Furios în urma unor certuri, partenerul ei i-a luat telefonul şi a refuzat să i-l restituie, astfel că Andreea a plecat de una singură şi fără să-şi fi luat cu ea măcar telefonul, pentru a putea fi contactată.

Ce spun martorii

Se certau continuu. La un moment dat abia aşteptam să plece. Sâmbătă dimineaţa, trebuie să fi fost ora 7.00, am văzut-o pe fată plecând spre stradă", a spus proprietarul cabanei unde a avut loc petrecerea, potrivit publicaţiei today.it.

Înainte să dispară fără urmă, tânăra a lăsat un mesaj pentru Simone. „Te-am chemat pentru că mama mi-a permis să mă văd cu tine şi doar cu tine pentru că ştie că eşti un băiat bun care nu mă îndeamnă să mă droghez, să beau sau să fac alte lucruri rele”, i-ar fi scris Andreea.

De altfel, iubitul ei a fost primul suspect pentru Poliţia italiană şi a fost cercetat pentru răpire, cu atât mai mult cu cât a anunţat cu întârziere dispariţia. În plus, pete de sânge care s-au dovedit a fi ale Andreei au fost găsite pe un tricou şi pe maşina lui Simone. Până la urmă, însă, analizele efectuate de legist au arătat că acele pete de sânge ar fi fost mai vechi.

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă tânăra a fost răpită şi ucisă sau dacă a dispărut undeva din proprie iniţiativă. Prima variantă pare cea mai plauzibilă, cu atât mai mult cu cât şoferul singurului autobuz care a circulat în acea dimineaţă la Montecarotto spune că nu a văzut-o pe româncă printre călători. „N-am observat nimic diferit, iar dacă s-ar fi urcat în autobuz cu siguranţă aş fi văzut-o. Deci pot exclude această posibilitate", a spus şoferul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...