Misterul dispariției unei românce în Germania. Alexandra era însărcinată în 8 luni și este de negăsit de aproape un an

Misterul dispariției unei românce în Germania. Alexandra era însărcinată în 8 luni și este de negăsit de aproape un an

Polițiștii germani au analizat nu mai puțin de 700 de piste după dispariția în decembrie 2022 a Alexandrei R., o româncă stabilită în orașul Nürnberg, dar nu au găsit nimic care să îi conducă la localizarea tinerei însărcinate.

Alexandra R. FOTO stiridiaspora.ro

Poliția germană a investigat aproximativ 700 de piste în cazul dispariției Alexandrei R. din Nürnberg și urmează să investigheze alte 100.

În ultimele 9 luni, anchetatorii au urmărit aproximativ 700 de piste pentru a rezolva dispariția Alexandrei R. din Nürnberg-Katzwang.

Urmele includ indicii și piste de investigație, de la verificarea alibiurilor, la amprente digitale și până la ponturi primite prin telefon", a explicat un purtător de cuvânt al Direcției Generale de Poliție din Franconia Centrală într-un interviu acordat inFranken.de.

Este foarte posibil ca rezultatul investigațiilor să ducă la următoarea pistă, ceea ce face ca numărul real al acestora să fie într-o permanentă dinamică, potrivit stiridiaspora.ro .

Unul din punctele centrale ale investigațiilor este, de exemplu, Jaguar-ul pe care un bărbat din cercul Alexandrei R. l-a folosit și l-a adus în România. Cu toate acestea, acest bărbat nu s-a dovedit a fi un suspect, așa cum a relatat deja inFranken.de .

Analiza urmelor de la Jaguar este încă în curs. În plus, laboratoarele încă evaluează purtătorii de date digitale", a informat purtătorul de cuvânt al Poliției.

Dispărută fără urmă

Alexandra R. din Nürnberg-Katzwang a dispărut fără urmă din 9 decembrie 2022 și nu există nicio pistă reală, cel puțin deocamdată, în acest caz misterios. Anchetatorii au sperat să afle mai multe informații în urma interogatoriilor la care au fost supuse rudele ei din România, dar ancheta nu a avansat prea mult. Femeia, care era însărcinată în momentul dispariției sale, s-a născut în România.

În decembrie 2022, un Jaguar a apărut în România, după cum au confirmat polițiștii germani pentru inFranken.de. „Vehiculul a fost confiscat de către autoritățile române, care au securizat și urmele de pe /și din mașină", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Știm, de asemenea, că vehiculul a fost folosit ultima dată de un bărbat din anturajul Alexandrei R. și a fost adus în România. Cu toate acestea, conform stării actuale a lucrurilor, acesta nu este suspect", a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

100 de piste noi de anchetat

Poliția judiciară din România a trimis probele prelevate de pe mașină la omologii lor germani și, în acest moment, se fac evaluări suplimentare. În același timp, interogatoriile rudelor Alexandrei nu au condus la obținerea de informații relevante pentru anchetă.

În primul rând, au fost interogate persoane din mediul familial al Alexandrei R.. Interogatoriul se referea la faptul dacă cineva a observat vreun semn de viață din partea Alexandrei R. după 9 decembrie. Cu toate acestea, interviurile nu au relevat nimic de acest gen", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției.

Grupul special de lucru, înființat pentru acest caz, implică, de asemenea, „ofițeri care sunt specialiști în probleme financiare". Purtătorul de cuvânt a precizat că „se analizează parteneriatele de afaceri din anturajul Alexandrei R., dar în momentul de față accentul se pune în mod clar pe investigațiile privind crima violentă pe care o presupunem".

Cu toate acestea, poliția „reține în mod deliberat detalii pentru a nu alimenta zvonuri și pentru a nu periclita investigațiile în curs". În cursul activității poliției în acest caz, au fost deja percheziționate mai multe sedii de firme din Germania.

Potrivit informațiilor obținute de inFranken.de, fostul partener al Alexandrei R., printre altele, face parte din structuri de afaceri dubioase din Germania.

Aici lucrăm conform principiului celor patru ochi, care servește la asigurarea calității. Acest lucru înseamnă că toți colegii din afară analizează munca de investigație depusă până acum și astfel poate că una sau două idei creative vor ajuta", spune purtătorul de cuvânt al Poliției.

Doi bărbați din anturajul Alexandrei R. continuă să fie suspecți , după cum a confirmat poliția, dar dovezile actuale nu sunt suficiente pentru a-i pune oficial sub acuzare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat