Misterul sticlei în care se afla un mesaj vechi de 135 de ani. Ce scria pe bilet

Misterul sticlei în care se afla un mesaj vechi de 135 de ani. Ce scria pe bilet

O sticlă în care se afla un mesaj vechi de 135 de ani a fost descoperită în podeaua unei locuințe din Edinburgh. Obiectul a fost dat la iveală de un instalator care urma să monteze un radiator în casa respectivă.

FOTO Peter Allan/BBC

Întâmplarea a fost relatată de BBC , care arată că Peter Allan, în vârstă de 50 de ani, a descoperit mesajul scris de mână și băgat într-o sticlă de whisky în timp ce tăia podeaua unei case pentru a monta un radiator.

Proprietara casei, Eilidh Stimpson, și-a anunțat copiii, iar când au fost puși să ghicească, aceștia au crezut că s-a găsit o comoară. Stimpson și copiii ei au încercat să scoată biletul, dar acesta începea să se rupă. Așa că au fost nevoiți să spargă sticla pentru a afla ce conține mesajul.

Am încercat să scoatem biletul cu o pensetă și un clește, dar a început să se rupă, așa că, din păcate, a trebuit să spargem sticla”, a povestit Stimpson.

FOTO Eilidh Stimpson/BBC

FOTO Eilidh Stimpson/BBC

Scris de doi muncitori

Așa au aflat că biletul a fost scris de doi muncitori care au lucrat la construcția casei și care au dorit să lase în urmă un mic suvenir.

James Ritchie și John Grieve au ridicat acest etaj, dar nu au băut whisky-ul. 6 octombrie 1887. Cine va găsi această sticlă poate crede că noi ne-am făcut praf pe drum”, scria în mesaj.

M-am simt absolut groaznic să sparg o sticlă veche de 135 de ani, dar a fost singura modalitate de a ajunge la bilet”, a spus Stimpson.

Un prieten de familie a verificat în localitatea datele recensământului din 1881 și a găsit numele bărbaților. Aceștia locuiau la doar câțiva kilometri distanță, în zona Newington din Edinburgh.

Acum, Stimpson vrea să înrămeze biletul, alături de o bucată din sticla spartă, și să pună o nouă „capsulă a timpului” în locul în care a fost găsit mesajul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu