Misterul unei crime vechi de peste 50 de ani, rezolvat cu ajutorul unui muc de țigară

Misterul unei crime vechi de peste 50 de ani, rezolvat cu ajutorul unui muc de țigară

O crimă ce a avut loc cu mai bine de 50 de ani în urmă a fost rezolvată cu ajutorul ADN-ului de pe un muc de țigară și de pe hainele victimei. Polițiștii din Vermont l-au găsit pe cel care a strangulat o femeie ce locuia în aceeași clădire curiminalul.

Rita Curran FOTO Captură video Poliția Vermont

William DeRoos locuia în aceeași clădire cu Rita Curran, femeia ucisă cu peste 50 de ani în urmă. Autorul crimei a fost descoperit cu ajutorul progreselor înregistrate în tehnologia ADN și genetică, potrivit CNN.

Însă DeRoos a murit în urma unei supradoze de droguri, la San Francisco, în 1986, a precizat poliția, iar cazul crimei a fost închis.

Conform anchetatorilor, bărbatul locuia cu două etaje deasupra femeii pe care a ucis-o într-o noapte din luna iulie, 1971. Curran s-a certat cu soția lui în acea noapte și a ieșit afară „să se calmeze”, arată polițiea din Burlington.

Bătută cu brutalitate și ucisă

Rita Curran, de 24 de ani, a fost găsită mai târziu moartă, bătută cu brutalitate după ce s-ar fi luptat cu agresorul, a scris în raport un detectiv la acea vreme.

Cei care au redeschis cazul sunt convinși sută la sută că DeRoos este autorul crimei, după cum arată ei într-un raport publicat săptămâna aceasta.

În 1971, după crimă, soții DeRoos au fost interogați, însă el și-a convins soția să spună că au fost amândoi în casă toată noaptea și că nu au văzut și nu au auzit nimic, spunându-i soției că, având antecedente penale, va fi scos vinovat, oricum.

Soția lui DeRoos a fost audiată din nou acum, iar femeia a declarat că a mințit atunci, pentru că a crezut în nevinovăția lui.

Un pas important în acest caz a fost făcut în 2014, când un profil ADN a fost extras dintr-un muc de țigară găsit lângă cadavrul tinerei Rita Curran, a spus detectivul James Trieb într-o conferință de presă.

A recunoscut că a mințit

Însă profilul nu a fost identificat în baza de date. Asta însemna că persoana cu acel ADN nu a fost niciodată condamnată.

În 2019, Trieb a redeschis cazul și a decis să aibă o nouă abordare, tratând cazul ca și cum ar fi fost înregistrat de curând. Astfel, la el a lucrat o echipă întreagă de detectivi și criminaliști, nu doar un singur ofițer, așa cum se procedează în toate cazurile vechi. A fost audiată din nou fosta soție a lui DeRoos, iar aceasta a recunoscut că el fusese plecat din casă în momentul în care vecina lor a fost ucisă. Testele genetice au stabilit că urmele de ADN din mucul de țigară și din hainele victimei îi aparțineau lui DeRoos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu