Misterul unui „avion-fantomă”, vechi de zeci de ani, a fost elucidat: „Nu au respectat protocolul”

Misterul unui „avion-fantomă”, vechi de zeci de ani, a fost elucidat: „Nu au respectat protocolul”

La data de 3 noiembrie, un vânător din Columbia Britanică a dat peste rămășițele unui fuzelaj de avion și a raportat descoperirile sumbre la Poliția Regală Canadiană (Royal Canadian Mounted Police - RCMP), relatează The Guardian.

Ofițerii au ajuns la concluzia că avionul se afla acolo de zeci de ani. Foto: Arhivă

Ofițerii au ajuns la fața locului pentru a cerceta avionul și au ajuns la concluzia că învelișul acestuia, fără motor, aripi, uși sau scaune, era probabil mai vechi de două decenii. Anchetatorii au presupus că aeronava a fost distrusă în urma unui accident , însă nu au fost găsite cadavre în apropierea locului.

A rămas doar fuzelajul", a declarat un purtător de cuvânt al poliției. „În plus, nu a fost găsit niciun număr de înmatriculare".

Misterul plana asupra aeronavei, până când specialiștii în căutare și salvare au mărturisit că știu cum a ajuns avionul în zona rurală din Columbia Britanică - pentru că ei l-au lăsat acolo în urmă cu un an.

Transport Canada a publicat marți un raport referitor la rămășițele unui avion la nord de Kamloops, în Columbia Britanică. Potrivit Sistemului de comunicare zilnică a evenimentelor aviației civile, se știau puține lucruri despre aeronavă, în afară de faptul că a fost „distrusă", probabil prin „coliziune cu solul".

După ce au cercetat locul unde a avut loc presupusul impact, ofițerii au ajuns la concluzia că avionul se afla acolo de zeci de ani. Însă, într-un comunicat de presă ulterior, RCMP a amplificat misterul după ce a declarat că nu au fost semnalate dispariții ale unor avioane sau pasageri.

La scurt timp, însă, membrii Asociației Civile de Căutare și Salvare Aeriană din Canada (Casara) au oferit explicații. Specialiștii în căutări au plasat aeronava pe un vârf de munte vara trecută, ca recuzită pentru programe de antrenament, a relatat prima dată presa locală Castanet.

„Nu sunt sigur ce s-a întâmplat”

În cazul în care avioanele se prăbușesc în zona rurală canadiană, este foarte probabil ca ele să se piardă în natură. Un asemenea caz a fost cel al unui avion militar de transport de mari dimensiuni care transporta 44 de membri ai echipajului și pasageri și care a dispărut în nordul teritoriului Yukon. În ciuda unui efort masiv de căutare, nu a fost găsit.

În încercarea de a evita astfel de situații, echipele de căutare și salvare exersează pe rămășițele unor avioane care au fost amplasate în toată provincia.

Ne place să facem totul cât mai real pentru ei: fum, oameni răniți. Le place, iar noi îl tratăm ca pe un adevărat avion doborât", a declarat Fred Carey, directorul general al serviciului de salvare aeriană din Columbia Britanică.

Carey a declarat că o echipă a transportat aeronava Cessna pe munte, la nord de Kamloops, vara trecută, cu ajutorul unui utilaj. „Să spunem că a fost o adevărată corvoadă", a mai spus el.

Avionul nu trebuia să rămână un secret. După ce aeronava a fost plasată în apropierea lacului Knouff, au fost anunțate atât aeroportul local, cât și principalul centru de coordonare a operațiunilor de salvare din provincie, din Victoria, a declarat Carey.

„Există pancarte în avion și chiar un număr de telefon la care se poate suna", a mai adăugat el. „Nu sunt sigur ce s-a întâmplat, poate că plăcuțele au dispărut. Dar în acest caz, se pare că autoritățile nu au respectat protocolul”, a mai spus Carey.

RCMP nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat