Mită de 7 milioane de lei! DNA l-a pus sub acuzare pe Dan Stroe, fostul director de achiziţii al ANAF de pe vremea lui Blejnar

MITĂ de 7 milioane de lei! DNA l-a pus sub acuzare pe Dan Stroe, fostul director de achiziţii al ANAF de pe vremea lui Blejnar.

Dan Stroe, fost director de achiziţii al ANAF, a fost pus sub acuzare azi de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al DNA. Stroe ar fi primit aproape 7 milioane de lei de la 3 oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor companii IT, pentru a le acorda contracte.

„În perioada iulie 2011 – februarie 2012, suspectul Stroe Dan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri suma totală de 6.922.790 lei (3.020.588 lei, 1.257.902 lei și 2.644.300 lei), reprezentând prețul influenței pe care acesta din urmă ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuții în procedura de achiziție, în vederea adjudecării, de către societățile celor trei persoane, a unor licitații având ca obiect achiziționarea de către instituția publică a unor produse software.

Banii respectivi (reprezentând 10% și 20% din valoarea contractelor) ar fi fost remiși funcționarului indirect, prin transfer bancar, în contul unor societăți indicate și controlate de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii”, arată procurorii DNA.

Unul dintre oamenii de afaceri care i-ar fi dat şpagă lui Stroe este patronul companiei IT Omnilogic, Gabriel Marin. Acesta a fost pus ieri sub acuzare de DNA pentru cumpărare de influență şi evaziune fiscală. Marin i-ar fi dat lui Stroe o mită de peste 3 milioane de lei.

În 2016, Dan Stroe a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției şi a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru luare de mită. 

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar