Miting împotriva extremismului organizat de PNL la Suceava

Miting împotriva extremismului organizat de PNL la Suceava

PNL Suceava a organizat primul miting împotriva extremismului la Suceava. Evenimentul, organizat la o săptămână distanță de un protest al formațiunii AUR, nu s-a terminat fără incidente.  

Evenimentul a fost organizat de filiala PNL condusă de Gheorghe Flutur FOTO PNL Suceava

Liderul CJ Suceava, liberalul Gheorghe Flutur, a făcut un apel la comunitatea suceveană pentru a se implica în demersul formațiunii politice, un miting împotriva extremismului, despre care PNL Suceava a argumentat că are scopul de a contracara manifestările extremiste și de a promova valorile de normalitate și toleranță.

Liberalul a lansat și un decalog de luptă împotriva extremismului, pentru combaterea radicalizării și respingerea propagandei pentru revenirea la dictatura. 

În cadrul evenimentului manifestanții au strigat că Bucovina pașnică și echilibrată se va opune tuturor celor care vor să deturneze România de pe traiectoria lumii libere, europene, civilizate, pentru a o arunca din nou în sărăcia și dictatura din zona de influență a Moscovei.

Potrivit unor surse politice, astfel de mitinguri vor fi organizate la final de săptămână în mai multe localități.

Mitingul a început cu un incident în momentul în care jandarmii au intervenit pentru a-l îndepărta pe liderul SOS, Andrei Necsulescu, de lângă scena unde urma să vorbească președintele PNL Suceava. reprezentantul SOS își așezase telefonul pe scenă și refuza să se îndepărteze.

Reacția AUR, ca urmare o organizării evenimentului, a venit printr-un comunicat de presă, fiind lansate mai multe acuzații la adresa actualei Coaliții de guvernare.  

La rândul lor, liberalii i-au sugerat șefului AUR chiar să părăsească România și să meargă în Rusia. 

FOTO PNL Suceava

FOTO PNL Suceava

Inițiativa vine după ce, în urma cu numai o săptămâna, străzile orașului erau împânzite de protestatarii AUR.

În cadrul protestului de săptămâna trecută, mai mulți membrii și simpatizanți AUR i-au cerut demisia șefului Consiliului Județean Suceava.  

Duminica trecută, liderul liberal l-a așteptat, împreună cu primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Bălan, pe președintele AUR, George Simion, într-o sală pregătită la Casa Culturii din Suceava.

Șeful formațiunii politice nu s-a prezentat însă, rămânând afară, la mitingul organizat în centrul orașului. „Nu au vrut să vină la dialog, i-am invitat să discutăm soluţii de dezvoltare, ei nici nu au candidat, dar vin să rupă clanţa uşii, să înjure, să facă fel de fel de atacuri nedemocratice”, a argumentat liderul liberal într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Inițiativa urmează exemplul unor alte astfel de evenimente care au avut loc în mai multe țări. Mii de oameni au demonstrat la Belin, Germania, împotriva rasismului şi extremei-drepte, multe alte mitinguri paşnice fiind planificate în întreaga ţară. O astfel de manifestație a avut loc și în Austria. 35.000 de oameni au protestat la Viena, dar și în multe alte orașe din țară.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB