Miting pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mureș, la Sfântu Gheorghe

Miting pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mureș, la Sfântu Gheorghe

Aproape o mie de persoane de etnie maghiară au participat, sâmbătă după-amiază, la un miting organizat în municipiul Sfântu Gheorghe de Biserica Romano-Catolică, pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș, care face obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

*Cluj: Peste 300 de persoane au protestat față de situația Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

*Kelemen Hunor: Lucrurile care pentru ceilalți sunt normale, nouă nu ni se permite să le facem

Episcopul onorific Szabo Lajos a declarat în fața mulțimii că fiecare popor trebuie să își apere libertatea, cultura și limba maternă și și-a exprimat speranța că lucrurile se vor rezolva într-un mod pozitiv.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a menționat, la rândul său, că viitorul unei comunități depinde de școală, iar "cine atacă școala atacă viitorul comunității".

El a mai spus că membrii comunității maghiare nu se vor lăsa intimidați și vor da dovadă de unitate pentru apărarea idealurilor și valorilor care îi reprezintă. În context, a amintit că la acest miting au fost prezenți reprezentanții tuturor forțelor politice maghiare, demonstrând astfel că 'în cazurile de forță majoră își pot uni forțele'.

Participanții la miting au adus cărți pe care la final le-au donat în beneficiul liceelor maghiare din Transilvania. Manifestația a avut loc, în mod simbolic, în fața Colegiului "Szekely Miko" din municipiu, care în urmă cu câțiva ani a făcut obiectul unui alt dosar anchetat de DNA, privind retrocedarea ilegală a imobilului către Eparhia Reformată din Ardeal.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu