Miting pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mureș, la Sfântu Gheorghe

Miting pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mureș, la Sfântu Gheorghe

Aproape o mie de persoane de etnie maghiară au participat, sâmbătă după-amiază, la un miting organizat în municipiul Sfântu Gheorghe de Biserica Romano-Catolică, pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș, care face obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

*Cluj: Peste 300 de persoane au protestat față de situația Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

*Kelemen Hunor: Lucrurile care pentru ceilalți sunt normale, nouă nu ni se permite să le facem

Episcopul onorific Szabo Lajos a declarat în fața mulțimii că fiecare popor trebuie să își apere libertatea, cultura și limba maternă și și-a exprimat speranța că lucrurile se vor rezolva într-un mod pozitiv.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a menționat, la rândul său, că viitorul unei comunități depinde de școală, iar "cine atacă școala atacă viitorul comunității".

El a mai spus că membrii comunității maghiare nu se vor lăsa intimidați și vor da dovadă de unitate pentru apărarea idealurilor și valorilor care îi reprezintă. În context, a amintit că la acest miting au fost prezenți reprezentanții tuturor forțelor politice maghiare, demonstrând astfel că 'în cazurile de forță majoră își pot uni forțele'.

Participanții la miting au adus cărți pe care la final le-au donat în beneficiul liceelor maghiare din Transilvania. Manifestația a avut loc, în mod simbolic, în fața Colegiului "Szekely Miko" din municipiu, care în urmă cu câțiva ani a făcut obiectul unui alt dosar anchetat de DNA, privind retrocedarea ilegală a imobilului către Eparhia Reformată din Ardeal.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…