Mititelu, malaxor de antrenori. Câți tehnicieni a schimbat patronul FCU Craiova în ultimii doi ani

Mititelu, malaxor de antrenori. Câți tehnicieni a schimbat patronul FCU Craiova în ultimii doi ani

Doar 5 etape a rezistat Nicolae Dică pe banca de la FCU Craiova. Tehnicianul a fost schimbat după un spectaculos 3-4 cu Petrolul, în meciul de deschidere a etapei a 6-a din Superliga. În ultimii doi ani, patronul Adrian Mititelu a devenit o sperietoare pentru orice antrenor.

Mititelu se caută o nouă victimă pentru banca tehnică a Craiovei. Foto Facebook

Finanțatorul oltenilor nu are răbdare cu colaboratorii săi. De la revenirea în prima ligă, FCU Craiova s-a dispensat de serviciile a opt tehnicieni. Chiar dacă echipa era la doar un punct de intrarea în play-off, Craiova a anunțat despărțirea de Nicolae Dică, la doar o lună după ce piteșteanul fusese numit pe banca tehnică .

În această perioadă, au fost situații hilare, când Joao Janeiro a rezistat doar 18 zile , pentru că Mititelu voia să-i impună în contract o clauză potrivit căreia are drept de veto în privința alegerii primului 11, iar Nicolo Napoli a fost adus de 9 ori – probabil record mondial – și dat afară tot de atâtea ori. În câteva rânduri, FCU Craiova a fost condusă de preparatorul fizic Dan Vasilică, promovat în postul de antrenor plin de către patron!

Ținta oltenilor: Marius Șumudică

De la revenirea echipei în Superliga, oltenii au schimbat 8 antrenori, dintre care pe Napoli de două ori. În ediția 2021/2022, s-a început cu Adrian Mutu pe bancă. Acesta a rezistat până în runda a 11-a, când a fost înlocuit cu Flavius Stoican. Trei meciuri a stat fostul dinamovist, pentru ca Dan Vasilică să antreneze echipa în etapa a 15-a. Până la finalul campionatului, Eugen Trică, Vasilică și Nicolo Napoli au pregătit formația olteană, rând pe rând.

În sezonul următor, Marius Croitoru, cuplul Paul Răducan - Dan Vasilică și eternul Nicolo Napoli s-au perindat la cârma formației din Bănie. Actuala stagiune a fost începută cu Dan Vasilică și Florin Drăgan, înlocuiți cu Nicolae Dică în etapa a doua.

Marius Șumudică e dorit în Bănie. Foto Sportpictures

Marius Șumudică e dorit în Bănie. Foto Sportpictures

Acum urmează a 10-a schimbare de antrenor, iar suporterii se întreabă amar dacă cel care va prelua echipa va fi tot Nicolo Napoli. La presiunea lor, Adrian Mititelu a declarat că încearcă să-l convingă pe Marius Șumudică să vină la FCU Craiova. „Da, recunosc că îl vreau. Nu mă mai grăbesc. Să vedem dacă o să am bani pentru el, am auzit că e destul de scump.

Nu îl cunosc foarte bine, dar am auzit numai lucruri bune despre el. Îl aştept şi pe fiul meu să vină în țară, el se cunoaște cu Şumudică. Săptămâna viitoare o să încerc să avem o discuție. Dacă va accepta, vom vedea atunci dacă ne înțelegem. Fanii m-au înnebunit cu Şumudică, are o priză extraordinară“, a spus Mititelu pentru ProSport.

Șumi așteaptă un semn de la FCSB

Numai că Șumi i-a cam retezat aripile patronului oltean, spunând că ar vrea să mai aștepte. „Sunt un antrenor curtat, dar vreau să stau puțin departe de fenomen. Am oferte, contacte cu patroni din România. Au fost făcute și publice, însă nu am luat nicio decizie. Nimic nu mă atrage să iau decizia de a antrena în acest moment“, a declarat Șumi la Digi Sport.

Deși ar fi o afacere bună pentru el, având în vedere valoarea lotului și faptul că echipa are parte de numeroși suporteri, Marius Șumudică așteaptă să vadă dacă încep negocierile cu Gigi Becali, pentru preluarea FCSB. Cei doi au încercat în mai multe rânduri să colaboreze , dar antrenorul s-a sucit de fiecare dată chiar înainte să bată palma.

Acum, Becali l-ar vrea în locul cuplului Elias Charalambous - Mihai Pintilii, care nu a reușit să ducă echipa mai departe în cupele europene. De altfel, finanțatorul roș-albaștrilor i-a criticat nonstop pe cei doi după ce FCSB a fost eliminată de Nordsjealland în turul III al Conference League, semn că se pregătește să-i debarce dacă reușește să-l convingă pe Șumudică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat