Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, mesaj în limba română pentru credincioşii din România

Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, mesaj în limba română pentru credincioşii din România

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, Preafericitul Onufrie, a adresat, duminică, un mesaj în limba română tuturor credincioşilor din România.

Mesajul a fost transmis înainte de slujba oficiată, alături de un sobor de preoţi, la Biserica "Sfântul Agapuit din Pecersk", care face parte din complexul monahal Lavra Kievo Pecerskaia din capitala Ucrainei.

"Pentru toţi românii, sănătate, bucurie şi Hristos a înviat!", a spus Preafericitul Onufrie.

Sfânta Liturghie s-a desfăşurat în timp ce alarmele antiaeriene din Kiev avertizau populaţia cu privire la riscul unui atac.

Slujba, la care au participat zeci de credincioşi, a avut loc pe fondul unor măsuri de securitate severe adoptate de autorităţile ucrainene în contextul marcării zilelor de 8 şi 9 mai. AGERPRES/ (A - editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”