Mitt Romney îl atacă pe Trump pentru refuzul de a-și publica declarațiile de venituri

Candidatul republican la Casa Albă din 2012, Mitt Romney, a lansat din nou miercuri atacuri la adresa succesorului său, Donald Trump, din cauza refuzului constant al acestuia de a-și face publice declarațiile de venituri, transmite AFP.

"A refuza să-ți publici declarațiile de impozit în fața alegătorilor este un motiv de descalificare pentru un candidat la prezidențialele din epoca modernă, mai ales pentru cineva fără un trecut public sau militar și a cărui viață nu a fost studiată", a scris Mitt Romney pe Facebook.

"Nu există decât o explicație logică a refuzului lui (Donald) Trump de a-și publica declarațiile de impozit: acestea conțin o bombă. Dat fiind sângele rece al lui (Donald) Trump în fața imperfecțiunilor din viața sa din trecut, nu putem să presupunem decât că această bombă este de o mărime neobișnuită", a subliniat Mitt Romney.

Donald Trump a refuzat marți să își ia angajamentul că va pune la dispoziția presei și a publicului declarațiile sale de venituri, o tradiție pentru candidații la președinție care poate permite verificarea surselor de venituri, eventualelor conflicte de interese, precum și totalul donațiilor pentru opere de caritate.

El și-a motivat refuzul prin controalele fiscale a căror țintă este de mai mulți ani și care au loc în continuare.

"Acestea nu vor dezvălui nimănui nimic", a declarat el pentru agenția Associated Press.

Miercuri, Donald Trump a negat că ar fi afirmat că refuză să își publice declarațiile. "Pentru AP am spus că impozitele mele fac obiectul unui control de rutină și că îmi voi publica declarațiile de impozit atunci când controlul se va încheia, și nu după alegeri!", a scris el pe Twitter.

La sfârșitul lui februarie, Mitt Romney l-a atacat deja pe Donald Trump din același motiv. "Am putea descoperi că este departe de a avea atâtea venituri cât ne imaginăm cu un capital de zece miliard de dolari, sau că nu plătește impozite, ori foarte puțin", a acuzat la acea dată liderul republican.

Mitt Romney a făcut publice numai doi ani de declarații, 2010 și 2011. În ce îi privește, democrata Hillary Clinton și soțul său, Bill, au publicat de-a lungul anilor toate declarațiile cu începere din 1977.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

5 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I