Mitt Romney îl atacă pe Trump pentru refuzul de a-și publica declarațiile de venituri

Candidatul republican la Casa Albă din 2012, Mitt Romney, a lansat din nou miercuri atacuri la adresa succesorului său, Donald Trump, din cauza refuzului constant al acestuia de a-și face publice declarațiile de venituri, transmite AFP.

"A refuza să-ți publici declarațiile de impozit în fața alegătorilor este un motiv de descalificare pentru un candidat la prezidențialele din epoca modernă, mai ales pentru cineva fără un trecut public sau militar și a cărui viață nu a fost studiată", a scris Mitt Romney pe Facebook.

"Nu există decât o explicație logică a refuzului lui (Donald) Trump de a-și publica declarațiile de impozit: acestea conțin o bombă. Dat fiind sângele rece al lui (Donald) Trump în fața imperfecțiunilor din viața sa din trecut, nu putem să presupunem decât că această bombă este de o mărime neobișnuită", a subliniat Mitt Romney.

Donald Trump a refuzat marți să își ia angajamentul că va pune la dispoziția presei și a publicului declarațiile sale de venituri, o tradiție pentru candidații la președinție care poate permite verificarea surselor de venituri, eventualelor conflicte de interese, precum și totalul donațiilor pentru opere de caritate.

El și-a motivat refuzul prin controalele fiscale a căror țintă este de mai mulți ani și care au loc în continuare.

"Acestea nu vor dezvălui nimănui nimic", a declarat el pentru agenția Associated Press.

Miercuri, Donald Trump a negat că ar fi afirmat că refuză să își publice declarațiile. "Pentru AP am spus că impozitele mele fac obiectul unui control de rutină și că îmi voi publica declarațiile de impozit atunci când controlul se va încheia, și nu după alegeri!", a scris el pe Twitter.

La sfârșitul lui februarie, Mitt Romney l-a atacat deja pe Donald Trump din același motiv. "Am putea descoperi că este departe de a avea atâtea venituri cât ne imaginăm cu un capital de zece miliard de dolari, sau că nu plătește impozite, ori foarte puțin", a acuzat la acea dată liderul republican.

Mitt Romney a făcut publice numai doi ani de declarații, 2010 și 2011. În ce îi privește, democrata Hillary Clinton și soțul său, Bill, au publicat de-a lungul anilor toate declarațiile cu începere din 1977.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor