Mitt Romney îl atacă pe Trump pentru refuzul de a-și publica declarațiile de venituri

Mitt Romney îl atacă pe Trump pentru refuzul de a-și publica declarațiile de venituri

Candidatul republican la Casa Albă din 2012, Mitt Romney, a lansat din nou miercuri atacuri la adresa succesorului său, Donald Trump, din cauza refuzului constant al acestuia de a-și face publice declarațiile de venituri, transmite AFP.

"A refuza să-ți publici declarațiile de impozit în fața alegătorilor este un motiv de descalificare pentru un candidat la prezidențialele din epoca modernă, mai ales pentru cineva fără un trecut public sau militar și a cărui viață nu a fost studiată", a scris Mitt Romney pe Facebook .

"Nu există decât o explicație logică a refuzului lui (Donald) Trump de a-și publica declarațiile de impozit: acestea conțin o bombă. Dat fiind sângele rece al lui (Donald) Trump în fața imperfecțiunilor din viața sa din trecut, nu putem să presupunem decât că această bombă este de o mărime neobișnuită", a subliniat Mitt Romney.

Donald Trump a refuzat marți să își ia angajamentul că va pune la dispoziția presei și a publicului declarațiile sale de venituri, o tradiție pentru candidații la președinție care poate permite verificarea surselor de venituri, eventualelor conflicte de interese, precum și totalul donațiilor pentru opere de caritate.

El și-a motivat refuzul prin controalele fiscale a căror țintă este de mai mulți ani și care au loc în continuare.

"Acestea nu vor dezvălui nimănui nimic", a declarat el pentru agenția Associated Press.

Miercuri, Donald Trump a negat că ar fi afirmat că refuză să își publice declarațiile. "Pentru AP am spus că impozitele mele fac obiectul unui control de rutină și că îmi voi publica declarațiile de impozit atunci când controlul se va încheia, și nu după alegeri!", a scris el pe Twitter.

La sfârșitul lui februarie, Mitt Romney l-a atacat deja pe Donald Trump din același motiv. "Am putea descoperi că este departe de a avea atâtea venituri cât ne imaginăm cu un capital de zece miliard de dolari, sau că nu plătește impozite, ori foarte puțin", a acuzat la acea dată liderul republican.

Mitt Romney a făcut publice numai doi ani de declarații, 2010 și 2011. În ce îi privește, democrata Hillary Clinton și soțul său, Bill, au publicat de-a lungul anilor toate declarațiile cu începere din 1977.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!