Mituleţu-Buică (AEP): Autocolantul cu menţiunea 'Votat' nu poate fi dezlipit fără să fie deteriorat buletinul

Mituleţu-Buică (AEP): Autocolantul cu menţiunea 'Votat' nu poate fi dezlipit fără să fie deteriorat buletinul

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a făcut, miercuri, o demonstraţie cu buletinul pentru votul prin corespondenţă la prezidenţiale, arătând că autocolantul cu menţiunea "Votat" nu poate fi dezlipit de pe hârtie fără ca aceasta şi stickerul să nu fie deteriorate.

Demonstraţia a avut loc în contextul în care un român stabilit la Londra a postat un filmuleţ pe o pagină de socializare în care arată că autocolantul cu menţiunea "Votat" utilizat la votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale se poate dezlipi şi lipi din nou cu uşurinţă.

"Autocolantul nu poate fi dezlipit fără să fie deteriorat buletinul. (...) Nu ştiu în ce condiţii a fost realizat (n.r. - filmuleţul)", a spus Buică, într-o întâlnire informală cu reprezentanţii mass-media, după ce a dezlipit un autocolant.

El a lipit un astfel de sticker şi pe haină şi apoi a încercat să-l lipească pe buletinul de vot, iar acesta s-a dezlipit foarte uşor, însă avea urme de scame. "Votul prin corespondenţă este o treabă serioasă, echilibrată. Ai o gândire, o analiză, nu lipeşti pe haină (n.r. - autocolantul)", a mai spus preşedintele AEP.

Reprezentanţii mass-media au încercat şi ei să dezlipească autocolantul folosind apă, însă hârtia buletinului de vot a fost deteriorată, iar pe sticker au rămas urme de hârtie.

Preşedintele AEP a mai arătat că tot procesul de la momentul în care plicul sigilat cu buletinul de vot prin corespondenţă ajunge la misiunile diplomatice din străinătate sau în ţară este monitorizat de persoane independente şi filmat şi nimeni din cei care iau contact cu buletinele nu ar putea să mute autocolantele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...