Mituleţu-Buică: În perioada următoare vom emite hotărârea AEP referitoare la votare şi la centralizarea datelor

Mituleţu-Buică: În perioada următoare vom emite hotărârea AEP referitoare la votare şi la centralizarea datelor

Autoritatea Electorală Permanentă va emite, în perioada următoare, hotărârea privind atât desfăşurarea votării, cât şi procesul referitor la finalizarea centralizării şi publicării rezultatelor alegerilor prezidenţiale, a anunţat joi preşedintele AEP, Constantin Florin Mituleţu-Buică.

"Astăzi, am avut o şedinţă cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, MAE, MAI, Institutul Naţional de Statistică, Poşta Română şi Autoritatea Electorală Permanentă. S-a căzut de acord pe fluxul final pentru procesul de centralizare şi monitorizare a procesului de votare şi în perioada următoare vom emite hotărârea AEP privind toate etapele care se desfăşoară, fie că e în timpul votării, fie că este procesul cu privire la finalizarea centralizării rezultatelor şi publicarea rezultatelor alegerilor", a precizat Mituleţu-Buică.

Cât priveşte tabletele care se folosesc pentru a monitoriza un eventual vot multiplu, Mituleţu-Buică şi-a exprimat convingerea că acestea vor fi disponibile pentru alegerile prezidenţiale.

"Eu sunt sigur că acele tablete vor fi disponibile. (...) În momentul în care vom da hotărârea AEP şi va fi publicată în Monitorul Oficial, atunci va trebui să constatăm dacă tabletele sunt disponibile. Adică cel mai târziu săptămâna viitoare, luni sau marţi, va trebui să constatăm acest lucru. Dacă nu, în condiţiile legale, va trebui să solicităm comisiei să ne pună la dispoziţie aceste tablete, astfel încât să putem demara procedura de instalare, pregătire a procesului electoral din această toamnă", a menţionat preşedintele AEP.

El a adăugat că AEP verifică finanţarea campaniei electorale atât în timpul ei, cât şi ulterior acesteia, ''la momentul solicitării de rambursare a sumelor sau a controlului efectiv şi la cei care nu cer rambursarea cheltuielilor". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”