MJ a transmis Camerei cererea de încuviințare a arestării preventive în cazul Hrebenciuc și Adam

MJ a transmis Camerei cererea de încuviințare a arestării preventive în cazul Hrebenciuc și Adam

Ministerul Justiției a transmis vineri Camerei Deputaților cererea de încuviințare a arestării preventive în cazul parlamentarilor Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, au declarat, pentru AGERPRES, oficiali ai MJ.

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor de păduri.

Tiberiu Nițu a primit tot vineri această cerere din partea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecătorilor Lorand Andras Ordog și Gabriel Uță să admită o cale extraordinară de atac, pronunțând o hotărâre judecătorească (decizia nr. 231/ R/ 17.04.2012 a Tribunalului Covasna) în favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza (nașul de cununie al deputatului), în contradicție evidentă cu principiile de drept, cu starea de fapt reală și cu practica anterioară a acelorași judecători și a tuturor celorlalte instanțe care soluționaseră cauza, prin care au dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier și 50 de ha de teren agricol pe raza județului Bacău, creând un prejudiciu în sarcina RNP Romsilva de 303.888.615 euro.

"Imediat după ce a obținut în mod fraudulos decizia civilă nr. 231/ R/ 2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin și Hrebenciuc Viorel, a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menționată", mai arată DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?