MJ: Stelian Ion - întâlnire cu ambasadorul Olandei; procesul de modificare a legilor Justiţiei şi a Codurilor - subiectele discutate

MJ: Stelian Ion - întâlnire cu ambasadorul Olandei; procesul de modificare a legilor Justiţiei şi a Codurilor - subiectele discutate

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Olandei în România, Roelof Van Ees, context în care au discutat despre procesul de modificare a legilor Justiţiei, dar şi a Codului penal şi a celui de procedură penală.

Cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei a fost unul dintre subiectele de discuţie, ambasadorul exprimând deschiderea Ministerului Justiţiei din Olanda pentru continuarea discuţiilor deja antamate.

 


Sursa foto: Ministerul Justiției/Facebook.comNoul Mecanism privind Statul de Drept, managementul strategic al sistemului judiciar, recuperarea creanţelor, precum şi criminalitatea privind mediul sunt subiectele care vor fi dezvoltate în dialogul bilateral, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei transmis AGERPRES.

"Consolidarea statului de drept la nivelul Uniunii Europene este o responsabilitate colectivă a noastră. Progresele înregistrate la nivel naţional produc valoare adăugată la nivelul întregii Uniuni. În acest context, sprijinul reciproc este foarte important'', a declarat ambasadorul.

Potrivit sursei citate, oficialul olandez a fost interesat de procesul de modificare a legilor Justiţiei, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi de calendarul care va fi urmat de Guvern, ministrul Justiţiei prezentând stadiul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, precum şi calendarul de finalizare a legilor justiţiei şi a proiectelor de lege privind modificarea celor două Coduri. De asemenea, a precizat că proiectele legilor Justiţiei vor fi transmise, spre aviz, Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

"Discuţiile directe pe teme de interes pentru MCV şi Mecanismul Statului de Drept sunt foarte utile pentru noi. Să fiţi convinşi că veţi avea în mine un partener de discuţii deschis şi sincer. Modificarea legilor Justiţiei generează dialog între instituţiile din sistemul judiciar, pe de o parte, şi între acestea şi magistraţi, pe de altă parte, pentru a discuta şi identifica soluţiile legislative care să ducă la consolidarea independenţei şi eficienţei justiţiei din România", a declarat ministrul Justiţiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Așa o fi?