MJ: Toader și Klemm au discutat despre colaborarea în domeniul recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni

MJ: Toader și Klemm au discutat despre colaborarea în domeniul recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, au discutat luni, printre altele, despre colaborarea oferită de către SUA în domeniul recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni.

Sursa foto: just.ro

"Cei doi oficiali au discutat aspecte referitoare la cooperarea bilaterală pe teme de justiție, inclusiv derularea unor proiecte comune, printre care și colaborarea oferită de către SUA în domeniul recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Potrivit sursei citate, în cadrul aceleiași întâlniri a fost reiterată deschiderea părții române în ceea ce privește schimbul de experiență cu partenerii americani, precum și furnizarea de expertiză din partea acestora.

"Vizita de astăzi (luni-n.r.) a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și colaborare dintre cele două state", se mai menționează în comunicat.

Hans Klemm a afirmat luni, după întâlnirea cu Tudorel Toader, că l-a asigurat pe ministrul român de interesul continuu al SUA în a susține eforturile privind continuarea luptei împotriva corupției .

"Am venit doar pentru a mă prezenta ministrului Justiției. Am avut o discuție foarte bună despre istoria cooperării dintre Statele Unite ale Americii și România. L-am asigurat pe ministru de interesul continuu al țării mele în a susține eforturile sale de a întări statul de drept în România și, desigur, de a continua lupta împotriva corupției", a declarat Hans Klemm la ieșirea din Ministerul Justiției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...