Moarte la indigo, la 16 ani distanță: copilotul mort în accidentul din Nepal a sfârșit la fel ca soțul său

Moarte la indigo, la 16 ani distanță: copilotul mort în accidentul din Nepal a sfârșit la fel ca soțul său

Copilotul decedat în accidentul aviatic din Nepal , soldat cu moartea a cel puțin 68 de persoane, a avut același destin tragic ca soțul său, care a sfârșit în același fel în urmă cu aproximativ 16 ani.

Copilotul Anju Khatiwada a murit în accidentul din nepal Foto: Facebook/Ātish Îmrān

Anju Khatiwada s-a alăturat companiei nepaleze Yeti Airlines în anul 2010, după ce cu patru ani mai înainte soțului ei, pilot, murise într-un accident aviatic, când un mic avion de pasageri pe care îl pilota pentru compania națională s-a prăbușit cu câteva minute înainte de aterizare, conform Reuters .

Anju Khatiwada, în vârstă de 44 de ani, a fost copilotul unui zbor Yeti Airlines din Kathmandu care s-a prăbușit, dumimnică, în timp ce se apropia de orașul Pokhara, cel puțin 68 de persoane fiind declarate decedate în cel mai devastator accident aviatic din ultimele trei decenii din Nepal.

Soțul ei, Dipak Pokhrel, a murit în 2006 în prăbușirea unui avion Twin Otter al companiei Yeti Airlines în Jumla", a declarat, pentru Reuters, purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Sudarshan Bartaula. „Ea și-a făcut pregătirea de pilot cu banii pe care i-a primit din asigurare după moartea soțului ei", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Pilot cu peste 6.400 de ore de zbor, Khatiwada a zburat anterior pe ruta turistică populară din capitala Kathmandu către al doilea oraș ca mărime al țării, Pokhara, a precizat Bartaula.

Rămășițele copilotului nu au fost identificate

Corpul lui Kamal K.C., căpitanul zborului, care avea peste 21.900 de ore de zbor, a fost recuperat și identificat, însă rămășițele copilotului nu au fost identificate.

„Duminică, ea pilota avionul cu un pilot instructor, ceea ce reprezintă procedura standard a companiei aeriene. Ea era întotdeauna gata să accepte orice sarcină și zburase mai devreme la Pokhara", a declarat un oficial al Yeti Airlines.

Avionul ATR-72 pe care Khatiwada îl copilota s-a înclinat de pe o parte pe alta înainte de a se prăbuși într-un defileu din apropierea aeroportului din Pokhara și de a lua foc, conform relatărilor martorilor oculari și a unei înregistrări video a accidentului postate pe rețelele de socializare.

Înregistratorul de voce din cabina de pilotaj și înregistratorul de date de zbor ale aeronavei, care ar putea ajuta anchetatorii să determine cauzele care au dus la prăbușirea acesteia pe vreme senină, au fost recuperate luni.

Aproape 350 de persoane au murit din 2000 încoace în accidente de avion sau de elicopter în Nepal - unde se află opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Everest - unde schimbările bruște de vreme pot crea condiții periculoase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...