Moartea controversată a lui Leslie Howard, fermecătorul Ashley Wilkes din filmul „Pe aripile vântului” VIDEO

Moartea controversată a lui Leslie Howard, fermecătorul Ashley Wilkes din filmul „Pe aripile vântului” VIDEO

Leslie Howard, născut în Londra pe 3 aprilie 1893, a devenit cunoscut în lume ca englezul perfect, fiind slab, înalt, intelectual și sensibil. Rolul din filmul „Pe aripile vântului” l-a consacrat.

Leslie Howard FOTO: TCM

După ce a absolvit Colegiul Dulwich, Leslie Howard a lucrat ca funcționar bancar, până la izbucnirea Primului Război Mondial, când a intrat în armată, la cavalerie. Rănit în război, revine la vatră, dar nu-și mai continuă activitatea în sistemul bancar ci se îndreaptă către lumea actoriei și a scrisului.

A debutat în 1917 în „Peg 'O My Heart” și imediat numele său a devenit popular pe scenele din Londra și Broadway (SUA) cu piese precum "Outward Bound" și "Berkley Square".

A devenit cunoscut drept englezul perfect (slab, înalt, intelectual şi sensibil), potrivit imdb.com. Primul producție cinematografică în care a jucat a fost „Outward Bound”, în 1930. Au urmat „Never The Twain Meet” (1931), „A Free Soul” (1931), „Smilin’ Through” (1932), „Secrets” (1933), „The Scarlet Pimpernel” (1934), „British Agent” (1934), „The Petrified Forest” (1936).

Pe măsură ce a avut succes, a început să devină pretenţios în ceea ce priveşte rolurile. În 1939, a jucat personajul lui Ashley Wilkes, rol care l-a consacrat. Gentlemanul intelectual deziluzionat, legat de onoare, în „Gone with the Wind” (1939).

Moartea controversată a actorului

Leslie Howard s-a căsătorit cu Ruth Martin in 1916 si au avut doi copii. Fiul sau, Ronald Howard (1918-1996) a devenit actor si este cunoscut pentru rolul celebrului Sherlock Holmes(1954). A fost recompensat cu o stea pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Leslie Howard a murit în mod tragic în 1 iunie 1943 (Cedeira, Spania), fiind pasagerul unui avion KLM care a fost doborât de armata germană .

Fiul său, Ronald Howard, a scris în 1984 cartea "În căutarea tatălui meu: Un portret al lui Leslie Howard", în care a ajuns la concluzia că germanii au doborât avionul în care se afla tatăl său în mod deliberat, pentru a-l asasina și pentru a demoraliza Marea Britanie în plin război.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...