Moartea cumplită a fiului legendarului Bruce Lee. Cum și-a găsit sfârșitul pe platourile de filmare, înainte de nuntă VIDEO

Moartea cumplită a fiului legendarului Bruce Lee. Cum și-a găsit sfârșitul pe platourile de filmare, înainte de nuntă VIDEO

Fiul lui Bruce Lee, actorul Brandon Lee, nu numai că a murit în timpul filmărilor pentru „The Crow“, dar a avut parte de un sfârșit șocant. Pe 31 martie 1993, la doar 28 ani, Brandon Lee avea să fie împușcat accidental de un coleg de peliculă, la filmările pentru ”Corbul”.

În 1993, actorul Brandon Lee, fiul legendarului Bruce Lee, a murit după ce a fost împuşcat cu un glonţ de calibru 44 în timp ce filma scena morţii în „The Crow”. Pistolul trebuia să aibă cartușe oarbe, însă autopsia a dezvăluit că un glonţ a ajuns aproape de coloana sa vertebrală.

Brandon Lee, ucis pe platourile de filmare la "Corbul", în 1993 FOTO outnow

În dimineața zilei de 31 martie 1993, actorii se aflau pe platourile de filmare din Carolina de Nord. În timp ce Lee a intrat în încăpere, pentru a filma o scenă, a fost împușcat mortal de un alt actor, de la o distanță de aproximativ 6 metri. Trase de la distanțe mici, gloanțele oarbe pot ucide. Deși arma ar fi trebuit să fie încărcată cu cartușe oarbe, polițiștii au descoperit că un glonț de calibru 44 i-a fost fatal lui Brandon Lee. Tânărul de 28 de ani a murit câteva ore mai târziu, la spital.

Pe măsură ce poliția investiga această tragedie, voci din echipa de filmare au susținut că filmul este blestemat, după o serie de alte incidente care s-au petrecut pe platou, iar unii au pus moartea actorului pe seama unui rival necunoscut.

Citatul ales pentru nuntă este azi pe piatra de mormânt

Tragedia s-a petrecut cu puțin timp înainte ca Lee să se căsătorească. Pe 17 aprilie 1993 urma să se însoare cu Eliza Hutton, pe care o cunoscuse în 1990. Se mutaseră împreună în octombrie 1992 și urmau să celebreze nunta în luna aprilie 1993, în Ensenada, Mexic, când actorul termina filmările la ”Corbul”.

"Pentru că nu știm când vom muri, ajunge să ne gândim la viață ca la o fântână inepuizabilă. Și, totuși, totul se întâmplă doar de un anumit număr de ori, și, într-adevăr, acesta este foarte mic. De câte ori îți vei mai aminti o anumită după-amiază a copilăriei tale, o după-amiază care este atât de profund o parte a ființei tale încât nici măcar nu poți să-ți concepi viața fără ea? Poate de patru sau de cinci ori? Poate nici măcar atât. De câte ori veți mai vedea cum apare luna plină? Poate de douăzeci. Și, totuși, totul pare nelimitat..." Acesta este citatul din cartea lui Paul Bowles, The Sheltering Sky, ales de Brandon Lee pentru invitația de nuntă. Astăzi e dăltuit pe piatra lui de mormânt.

Bruce Lee, un sfârșit fulgerător

Moartea lui Bruce Lee la doar 32 de ani, petrecutî fulgerător în 1973, ridică încă semne de întrebare, iar asta pentru că locul în care şi-a dat ultima răsuflare rămâne un mister pentru mulţi. Până în prezent, apar dezbateri despre modul în care vedeta de film şi-a găsit sfârşitul, iar multe dintre teorii se învârt în jurul presupusei sale amante, Betty Ting Pei, relatează okmagazin.ro

Linda, alături de Bruce Lee și fiul lor, Brandon FOTO Adevărul

Linda, alături de Bruce Lee și fiul lor, Brandon FOTO Adevărul

Moartea sa bruscă a fost un şoc pentru mulţi, deoarece actorul părea sănătos, evita drogurile şi alcoolul, îşi lua suplimentul de vitamine în mod riguros şi îşi respecta regimul de fitness. Cu toate acestea, el a fost găsit inconştient într-o cameră din Hong Kong în acea noapte îngrozitoare din 1973, iar moartea sa a fost confirmată la Spitalul Queen Elizabeth.

Deşi investigaţiile iniţiale au considerat neconcludentă cauza decesului său, alte examinări post-mortem au arătat că a murit după ce a consumat un analgezic.

Un raport detaliat despre cauza morţii sale arată că starul a ameţit după ce a luat analgezicul şi s-a dus să se întindă. În timp ce dormea, a intrat în comă. Rezultatele autopsiei au relevant că actorul a murit din cauza unei reacţii hipersensibile la ingrediendul conţinut de analgezic. Reacţia a declanşat un edem cerebral şi, în cele din urmă, a dus la moarte.

Teoriile vehiculate

Unele teorii presupun că legenda s-a intersectat cu gangsterii chinezi, care, în cele din urmă, i-au luat viaţa, în timp ce altele sugerează că a fost otrăvit. O altă teorie atribuie moartea actorului intoxicaţiei cu canabis.

Bruce Lee, maestru în arte marțiale FOTO Adevărul

Bruce Lee, maestru în arte marțiale FOTO Adevărul

Alţii cred că există o formă de putere supranaturală în moartea sa, speculaţiile variind de la voodoo la un misterios blestem care planează asupra familiei. Printre aceste speculaţii, cea mai răspândită o are în centru pe actriţa taiwaneză Betty Ting Pei, amanta sa. Mulţi cred că actorul şi-a întâlnit sfârşitul în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu ea, în casa ei din Hong Kong.

Prea multă apă în organism

În prezent, cercetătorii au analizat toate probele și au constatat că cel mai probabil Bruce a murit de hiponatremie.

Cu alte cuvinte, putem spune că incapacitatea rinichilor de a elimina excesul de apă l-a ucis pe Bruce Lee”, a scris echipa de experți în publicația de specialitate Clinical Kidney Journal.

Hiponatremia înseamnă că nivelul de sodiu din sânge - de care corpul are nevoie pentru echilibrul fluidelor - este anormal de scăzut.

Un dezechilibru face ca celulele din organism să se umfle, inclusiv pe cele din creier.

Studiul susține că Bruce Lee prezenta mai mulți factori de risc pentru hiponatremie, inclusiv faptul că bea cantități mari de lichide, consuma canabis - care crește setea - precum și alți factori care scad capacitatea rinichilor, cum ar fi consumul de medicamente eliberate pe bază de rețetă și alcool, arată dailymail.co.uk, în noiembrie 2022.

Soția sa, Linda, a dezvăluit că Bruce a avea o dietă lichidă, cu suc de morcovi și mere, înainte de moartea sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /