Moartea învăluită în mister a celebrei Marilyn Monroe. Speculații despre colaborarea cu KGB, sub numele de cod „Mașa“ VIDEO

Moartea învăluită în mister a celebrei Marilyn Monroe. Speculații despre colaborarea cu KGB, sub numele de cod „Mașa“ VIDEO

Atât viața, cât și moartea lui Marilyn Monroe rămân un mister. Blonda celebră stârnește intrigi și după mai bine de jumătate de secol de la moartea sa.

Marilyn Monroe, pe numele său real Norma Jeane Mortensen, s-a născut la 1 iunie 1926 și a murit la 5 august 1962. Medicii legişti au stabilit că moartea artistei reprezintă „cel mai probabil rezultatul unei sinucideri”.

Dr. Alexandru Popescu este de părere că există mai multe motive care ar fi determinat-o pe Marilyn să recurgă la acest gest, dar şi altele care ar sugera un asasinat. Autorii acestuia ar putea să fi fost CIA, pentru că ea „ştia prea multe” din cercurile înalte ale politicii americane, dar şi Mafia, probabil la o „comandă”, care ar fi putut veni chiar de la familia Kennedy alarmată de faptul că relaţia lui John Kennedy cu Marilyn putea pune în pericol onorabilitatea acestui „clan”, conform Historia.

La sfârşitul lui 2011, a fost prezentat în Rusia şi în străinătate filmul „Monroe în ţara lui Dostoievski”. O fostă angajată a KGB, Liudmila Temnova, dezvăluie faptul că starul american Marilyn Monroe ar fi colaborat cu acest serviciu sub numele de cod „Maşa”.

Un agent sub acoperire sovietic care lucra la ambasada URSS la Naţiunile Unite, Vladimir Egorov, ar fi cunoscut-o pe Marilyn Monroe în timpul unui dineu, în cadrul unei vizite a lui Nikita Hruşciov în SUA.

Despre această întâlnire Egorov declară: „A fost o recepţie organizată de Ambasada Sovietică, unde au fost invitaţi mulţi actori celebri de la Hollywood. Am întâlnit-o pe Marilyn pur întâmplător lângă sala principală. Ea mi-a zâmbit şi am ciocnit pahare de şampanie... Apoi ne-am întâlnit, am stat de vorbă ... nu a fost nimic planificat dinainte. Într-un fel s-a întâmplat că am devenit prieteni şi a crescut încet chiar şi un sentiment.”

Un an mai târziu, „Egorov” ar fi invitat-o pe Marilyn la Moscova, care a acceptat.

Actriţa Marilyn Monroe a fost crescută de părinţii adoptivi, Albert şi Ida Bolender din Hawthorne, California, unde a locuit până la vârsta de şapte ani. În autobiografia sa "My Story" ("Povestea mea"), scrisă de jurnalistul Ben Hecht, actriţa declara că a crezut că Albert şi Ida erau părinţii săi. După 1935, a fost trimisă la orfelinatul din Los Angeles, ca mai apoi să urmeze o lungă succesiune de familii adoptive, scrie Agerpres.

Pentru a nu se reîntoarce la orfelinat, la 16 ani s-a căsătorit cu James Dougherty. În acea perioadă i s-a oferit şansa de a colabora cu agenţia de modelling The Blue Book şi a început să pozeze pentru diferite reviste. În 1946 a fost remarcată de Ben Lyon, care a dus-o la studiourile "20th Century Fox", unde a primit un contract pe şase luni dar şi noul nume de scenă - Marilyn Monroe, notează site-ul www.biography.com.

Activitatea sa la "20th Century Fox" a început cu roluri secundare în filmele "Scudda Hoo! Scudda Hay!" şi "Dangerous Years" (1947). Un an mai târziu, a colaborat cu studiourile Columbia Pictures şi a apărut în filmul "Ladies of the Chorus". Au urmat apariţii tot în roluri secundare, în peliculele "All About Eve" şi "The Asphalt Jungle".

Primul rol principal a fost în filmul "Don't Bother To Knock" (1952). Apoi a apărut în musicalul "Domnii preferă blondele", iar în "How to Marry a Millionaire" a jucat alături de Lauren Bacall şi Betty Grable. Următoarele apariţii au fost în "River of No Return", "There's No Business Like Show Business", "The Seven Year Itch".

În 1959, a înregistrat cel mai mare succes al carierei jucând alături de Tony Curtis şi Jack Lemmon în comedia lui Billy Wilder "Unora le place jazz-ul". Rolul lui Marilyn - Sugar Kane - a fost premiat cu Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un musical sau comedie. A urmat musicalul "Let's Make Love" regizat de George Cukor, unde a jucat alături de Yves Montand. Filmul include unul dintre numerele muzicale legendare ale lui Monroe, "My Heart Belongs to Daddy" de Cole Porter.

În 1961, scenaristul Arthur Miller (al treilea soţ al lui Monroe) a scris şi a lucrat ultimul film al lui Marilyn împreună cu Clark Gable - "The Misfits". Apoi, actriţa a reluat filmările la pelicula "Something's Got to Give".

În mai 1962, a avut celebra apariţie publică în care a cântat "Happy Birthday, Mr. President" la o petrecere televizată organizată în cinstea preşedintelui american John F. Kennedy. Ulterior, apariţiile artistei au devenit mai rare din cauza problemelor de sănătate.

Înainte ca filmările la "Something's Got to Give" să fie finalizate, Marilyn Monroe a fost găsită moartă în casa sa din Los Angeles.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”